Sport

Szertefoszlottak az egri álmok a vízilabda-BL-ben

Öt góllal kikapott a Barceloneta ellen, így nem jutott a négy közé az Eger a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, amelynek Genova ad otthont.

A magyar bajnoki bronzérmes görög légiósa, Angelosz Vlahopulosz révén hamar vezetéshez jutott, a nyitónegyed közepén viszont már a katalán csapat állt jobban. Mi több, a második negyed elején 3-1 volt a Barceloneta javára, amikor egyik szerb játékosa, Strahinja Rasovic góljával 3-2-re feljött az Eger, majd a duplázó Vlahopulosz 3-3-ra alakította az állást.

A nagyszünetig még három találat esett, az utolsót – két másodperccel az ötperces pihenő előtt – Hosnyánszky Norbert lőtte (4-5).

A harmadik játékrészben azonban egyenlítés helyett megint kétgólosra nőtt a spanyol előny, sőt – mivel az Eger többször is hibázott – a negyed végén már 7-4-re vezetett a rivális.

Az utolsó nyolc percben próbált közelebb zárkózni a magyar csapat, de kísérletei hiábavalónak bizonyultak, miközben a Barceloneta nyolcadszor, majd kilencedszer is betalált (9-4).

Ezzel eldőlt a meccs, a vereség következtében pedig az Eger csak az 5-8. helyért folytathatja, méghozzá a német Spandau 04 ellen,

amely az első negyeddöntős párban 6-5-re kikapott a görög Olimpiakosztól.

A szombatig tartó nyolcas döntő másik magyar résztvevője, a címvédő Szolnok szintén kikapott, a horvát Jug Dubrovnik győzte le egy góllal.

Eredmény, negyeddöntő:

CNA Barceloneta (spanyol) – ZF-Eger 9-4 (2-1, 3-3, 2-0, 2-0)
az egri góldobók: Vlahopulosz 2, Rasovic, Hosnyánszky 1-1

Olimpiakosz (görög) – Spandau Berlin (német) 6-5 (2-0, 1-1, 2-3, 1-1)
Pro Recco (olasz) – Brescia (olasz) 8-8 (2-1, 2-0, 2-3, 2-4) – büntetőkkel 12-10
Jug Dubrovnik (horvát) – Szolnoki Dózsa 9-8 (2-2, 2-2, 2-2, 3-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik