Foci

Georges Leekenst nem lehet kibillenteni, maximálisan elégedett csapata mentalitásával

Hiába játszott pocsékul a magyar labdarúgó-válogatott, hiába kellett Gulácsi Péternek megmenteni a csapat becsületét Bresztben a Fehéroroszok ellen, a belga szövetségi kapitány Georges Leekens most is látott pozitív dolgokat a kínkeserves 90 perc alatt.

Gulácsinak köszönhetjük, hogy nem törölték fel a padlót a magyar válogatottal
Az RB Leipzig kapusa hozta a formáját, így megúsztuk egy döntetlennel. Büszkék most sem lehetünk.

Szerda este, közvetlenül a meccs után Leekens azt mondta, örül annak, hogy hiába kaptunk gyors gólt, nem estek össze a játékosok, volt a csapatnak tartása. A Nemzeti Sportnak kicsit hosszabban értékelt, és elmondta, egyáltalán nincs miért szomorkodnia.

Most nagyon pozitív a légkör a csapat körül. Bizonyára ön is látta, mennyire odatették magukat a játékosok, küzdöttek és hajtottak. Noha van még sok hiba, amit ki kell javítani, a hozzáállással és a mentalitással maximálisan elégedett vagyok. Abszolút nem vagyok csalódott

– jelentette ki a 69 éves szakember.

A kapitány szerint erős ellenféllel játszottunk, hiszen Fehéroroszország gólt sem kapott az előző két meccsén Azerbajdzsán és Szlovákia ellen – ez azt jelenti, hogy előreléptünk!

Úgy vélem, két vereség után a döntetlen előrelépés, ráadásul nagyon kevés idő állt a rendelkezésünkre a felkészüléshez

– mondta a kapitány.

A villáimterjú végén még azt is elmondta, ki kell elemezniük a láttottakat, javítani a hibákat, de nem lehet elégedetlen a mutatott játékkal.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:

Fehéroroszország-Magyarország 1-1 (1-1)
2018.06.06., Breszt, Fehéroroszország. 19.00 (tv: M4)
j.v.: Szergej Lapocskin (orosz)
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Kádár, Vinícius, Szabó J. – Nagy Ádám (Vadócz, 46.), Elek (Pátkai, 70.) – Varga R., Kleinheisler (Varga J., 77.), Dzsudzsák (Sallai, 65.) – Szalai (Böde, 65.)
Fehéroroszország: Gorbunov – Sitov, Poljakov, Szivakov, Vologyko – Dragun, Kiszljak – Szavickij, Majevszkij, Sztaszevics – Szaroka
Gól: Varga R. (28.), ill. Szaroka (26.)
Sárga: Varga J. (88.), Pátkai (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik