Foci

Georges Leekens: Volt a csapatnak tartása

A magyar válogatott Gulácsi Péternek köszönhetően megúszta Bresztben, és 1-1-es döntetlen játszott Fehéroroszországgal. A teljesen súlytalan magyar csapat beleszaladhatott volna a késbe, ha nincs a Bundesliga egyik legjobb kapusa, aki a második félidőben óriásiakat hárított.

Gulácsinak köszönhetjük, hogy nem törölték fel a padlót a válogatottal
Az RB Leipzig kapusa hozta a Bundesligában mutatott formáját, így elkerültük a szégyent, és megúsztuk döntetlennel.

A mérkőzés után a válogatottal harmadik meccsén sem nyerő szövetségi kapitány, Georges Leekens még így is talált pozitívumokat.

Az nagyon nem tetszett, hogy pontrúgásból kaptuk a gólt, ezen dolgoznunk kell még. Azt viszont becsülöm a csapatomban, hogy nem estek össze, és hamar egyenlíteni tudtunk. Vannak játékosok, akik jól játszottak ma. Ki kell emelnem Gulácsi játékát, tartotta a lelket bennünk, nagyszerűen játszott. Nagyon örülök, hogy volt a csapatnak tartása. Cseréket is végrehajtottunk, hogy többen rápihenhessenek az ausztrálok elleni meccsre. Lépésről lépésre haladunk, fel kell építeni a csapatot

– mondta a 69 éves belga szakember az M4 Sport riporterének.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:

Fehéroroszország-Magyarország 1-1 (1-1)
2018.06.06., Breszt, Fehéroroszország. 19.00 (tv: M4)
j.v.: Szergej Lapocskin (orosz)
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Kádár, Vinícius, Szabó J. – Nagy Ádám (Vadócz, 46.), Elek (Pátkai, 70.) – Varga R., Kleinheisler (Varga J., 77.), Dzsudzsák (Sallai, 65.) – Szalai (Böde, 65.)
Fehéroroszország: Gorbunov – Sitov, Poljakov, Szivakov, Vologyko – Dragun, Kiszljak – Szavickij, Majevszkij, Sztaszevics – Szaroka
Gól: Varga R. (28.), ill. Szaroka (26.)
Sárga: Varga J. (88.), Pátkai (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik