Foci

Megvan, miért távozott sebesen Zinédine Zidane Madridból

A brit bulvárlap, a Sun írja – úgyhogy muszáj némi fenntartással kezelni az információt –, hogy a Real Madriddal zsinórban három Bajnokok Ligáját nyerő francia menedzser, Zinédine Zidane az átigazolások miatt összebalhézott főnökével, a Real Madrid elnökével, Florentino Perezzel. A bulvárlap forrása állítja, szerda este vesztek össze a felek, csütörtök délután egy órakor pedig a sajtótájékoztatón ezért búcsúzott a francia.

A vita két pillére a Chelsea belga szupersztárja, Eden Hazard, illetve a Manchester United spanyol kapusa, David de Gea lehetett.

Előbbit Zidane szerette volna a csapatába, ám az elnök nemet mondott; utóbbit pedig maga az elnök szerette volna hosszútávú megoldásként Madridban látni, azt viszont a vezetőedző vétózta meg, mondván hisz jelenlegi első számú kapusában, Keylor Navasban.

Mindez csak feltételezés, de a Sun úgy tudja, Zidane a vita hevében döntött a távozásról, és a végén még oda is bökte Pereznek, hogy „végeztem, tiéd a csapat.”

A játékosként és edzőként is mindent megnyerő Zidane 2016 telén vette át a Real Madrid vezetését a bukdácsoló Rafa Beníteztől, majd nem egész két és fél év alatt három Bajnokok Ligája-győzelmet és egy bajnoki címet nyert. Regnálása alatt 149 meccsen ült a kispadon, a mérlege egészen parádés: 104 győzelem, 29 döntetlen és 16 vereség. Ez alatt az időszak alatt 393 gólt szerzett a csapata, és mindössze 160 gólt kapott.

Helyére több igen komoly nevet hallani: az Arsenaltól 22 év után távozó Arséne Wenger, a Real Madrid legendája, Guti, de a Tottenham Hotspur menedzsere, Maurico Pochettino is esélyes lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik