Foci

Zidane-tól szívhez szóló üzenetekkel búcsúztak játékosai

Csütörtökön délután valósággal megrengette a sportvilágot, hogy öt nappal a zsinórban harmadik Bajnokok Ligája-győzelem után lemondott a Real Madrid vezetőedzőjeZinédine Zidane.

A francia szakember négyszeres olimpiai bajnok úszónkra, Darnyi Tamásra emlékeztetően győztesként, a csúcson hagyta abba. Úgy érvelt: szerinte ennek a csapatnak új irányításra van szüksége, ha továbbra is sikeres akar maradni, ezért hozta meg ezt a nehéz és váratlan döntést.

Zidane egyes információk szerint játékosaival hamarabb közölte elhatározását, minthogy azt a Florentino Pérez klubelnökkel tartott csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette volna.

A labdarúgók, akikkel a sikereket közösen érte el a bejelentés után szinte egytől egyig szívhez szóló üzenetekkel búcsúztak mesterüktől.

Cristiano Ronaldo, aki a BL-sikerek egyik legfőbb kovácsa volt, egyszerűen annyit üzent, büszke, hogy Zidane játékosa lehet és mindent köszön.

Solo siento orgullo de haber sido tu jugador. Míster, gracias por tantísimo.

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés, Máj 31., 2018, időpont: 6:01 (PDT időzóna szerint)

A honfitársak közül Karim Benzema, aki mellett minden kritika mellett a végsőkig kitartott azt írta, ugyan tudott vele egy csapatban játszani, de nagy megtiszteltetés, hogy az edzőjének tudhatta. Ezért teljes szívéből köszönetet mond és természetesen sok szerencsét kíván a továbbiakhoz.

Raphael Varane pedig így szólt: „Uram! Példát mutatott a legmagasabb szintű szakmai és személyes kapcsolatra. Köszönök mindent!”

A csapatkapitánya, Sergio Ramos sem fukarkodott az érzelemnyilvánítással: „Köszönöm ezt a két és fél évet, felejthetetlen volt. Szeretett Real Madridunk történelméből kitörölhetetlen időszak, és egyben az egyik legsikeresebb fejezete.”

Toni Kroos szűkszavúan, németes céltudatossággal annyit üzent egy közös fotón: Köszönöm Mister, örömömre szolgált!

Üzent még Marcelo, Lucas Vázquez, stb., de Gareth Bale üzenetet nem találtunk. Nyitókép: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik