Foci

A Diósgyőr tulajdonosa tisztában van vele, hogy hülyének nézik a játékosok

Az utóbbi időben az új stadionon kívül nem sok dolognak örülhettek a diósgyőri szurkolók, hiszen csapatuk kilenc bajnokit hozott le zsinórban nyeretlenül, míg végül a legutóbbi fordulóban emberhátrányban legyőzte a Paksot.

A köztudottan szenvedélyes miskolci drukkerek a napokban találkozót szerveztek a klub tulajdonosával, Leisztinger Tamással, aki elárulta, nem tud arról, hogy kormányközeli vállalkozó venné meg a csapatot, de üdvözölné, ha egy tőkeerős befektető jelentkezne.

Az elmúlt öt évben a tulajdonos 1,8 milliárd forintot áldozott a klubra saját vagyonából, a helyi önkormányzat ezt 800 millióval, a miskolci támogatók pedig 90 millióval toldották meg.

Leisztinger szerint feszült a viszony a klub és az önkormányzat között, aminek a pénz áll a hátterében, mert a város nem nézte jó szemmel, hogy a DVTK egy sportcsarnokot szeretne felépíteni.

A szurkolókat persze elsősorban a csapat szereplése érdekelte, a tulajdonos pedig elismerte, szakmailag nem tartja magát erősnek, ezért is próbált olyan embereket hozni a klubhoz, akikkel eredményes lehet a Diósgyőr. Tomiszlav Szivics szerinte sokszor túllőtt a célon azzal, hogy a médiában üzengetett, Egervári Sándor sem vált be, a korábbi ügyvezető, Dudás Hunor pedig nagyon rosszul gazdálkodott a pénzekkel, ennek ellenére a mai napig jó a viszonyuk.

Szóba került Bódog Tamás is, akinek a menesztése nagy vihart kavart, de Leisztinger meglepő módon azt mondta, előbb kellett volna kirúgnia, mert lelkileg és fizikailag is taccsra vágta a csapatot, ráadásul ő is a sajtón keresztül üzengetett.

A döntés meghozatala előtt két játékos véleményét is kikérte a tulajdonos, ők pedig úgy éreztek, nem tudnak együtt dolgozni Bódoggal.

Az Amigeleken.hu oldalon megjelent beszámoló legtanulságosabb, egyben legszomorúbb része az, amelyben Leisztinger arról beszél, hogyan próbálnak ügynökök játékosokat rásózni, illetve a 10 ezer eurós fizetésük nagy részét hogyan osztják vissza a focisták az edzőnek, a sportigazgatónak vagy a menedzsernek.

“Ez van”

– mindössze ennyi volt a tulajdonos válasza, amikor azt kérdezték, nem zavarja-e, hogy hülyének nézték.

A játékosok milliós nettó fizetését játszanak, és közülük főleg a magyarok vannak jól megfizetve, de kérdés, mi történne, ha úgy alakulnának az eredmények, hogy a Diósgyőr a következő szezont a másodosztályban kezdené.

A tulajdonos ebben is látott pozitívumot, mert szerinte ez segítené a megtisztulást.

A jelenleg a 10. helyen álló Diósgyőr a hátralévő fordulókban előbb a Fradi vendége lesz, majd a Videotonhoz utazik, vagyis kegyetlenül nehéz a sorsolása, mivel az első két helyezett ellen kéne pontokat szedegetnie, hogy ne süllyedjen alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik