Belföld

Ungár Péter nem ért egyet a listázós cikkel

De az örökségéről, amelynek része a Figyelőt birtokló cég tulajdonrésze is, nem akar lemondani.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja és listáról újonnan bejutott parlamenti képviselője az Indexnek nyilatkozott részletesen azután, hogy elhajtotta a 444 újságíróját, aki azt akarta tőle megkérdezni, „képes lesz-e hiteles ellenzéki politikusként politizálni” úgy, hogy annak a Figyelőnek a társtulajdonosa, amelyben listázták azokat az embereket, akiket „Soros György zsoldosainak” tartanak. A politikus csak annyit válaszolt, hogy „köszönöm a kérdésed, szia”, majd letette a telefont.

Arra a kérdésre, hogy miért reagált így, Ungár az Indexnek azt mondta, bár kötelező egy politikusnak a vagyonát érintő kérdésekben tájékoztatni a sajtót, „ennek a tájékoztatásnak nem feltétlenül Szily Lászlón vagy a 444-en keresztül kell megtörténnie”. Kifejtette, hogy nem a Figyelő tulajdonosa, hanem a Pió-21 Kft. nevű családi cégnek, amelyben édesapja halála után örökölt tulajdonrészt. A cég döntéseire nincs ráhatása, de az örökségnek személyes jelentősége van számára, ezért arról nem akar lemondani.

Az LMP-s politikus kifejtette azt is, hogy „a kormány és az ahhoz kapcsolódó propaganda működésével” a legkevésbé sem ért egyet, ezért ellenzéki politikus, és ezért tett ajánlatot örökölt vagyonából a bezárásra ítélt Magyar Nemzetre. A Figyelő működéséből soha nem volt semmilyen haszna, és azt nem is tartaná elfogadhatónak, személyes vagyonát pedig a kormány gyengítésére, és nem az erősítésére használja, ezért sem akar lemondani róla. Hangsúlyozta: a Figyelő csütörtöki cikkével, és általában a lap munkájával sem ért egyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik