Foci

Románveréssel került karnyújtásnyira az U17-es Eb

A magyar U17-es válogatott a hazai rendezésű Eb-selejtezős elitkörben 2-0-ra verte Romániát, ezzel az Európa-bajnokság küszöbén áll.

Az első tíz perc után a románok kapusa megsérült, de ettől függetlenül is a mieink tűntek veszélyesebbnek. A 26. percben Beke Péter még kapufát lőtt, azonban fél órányi játék után egy magabiztosan értékesített büntetővel vezetést szerzett a magyaroknak.

Fordulás után percekkel már kettőre nőtt a különbség, amikor a románok kapusa és hátvédje egy szöglet során ütközött egymással, a lesipuskás Tóth-Gábor Kristóf az üres kapuba lőtt. A második félidőben ugyan vezetett veszélyes támadásokat Románia, de gólt nem tudott szerezni, így maradt a 2-0-s végeredmény.

Mivel a csoportelsők mellett a hét legjobb csoportmásodik is bejut a 16 csapatos Európa-bajnokságra, a magyar U17-es válogatott ezzel nagy lépést tett a kontinenstorna felé.

Szerdán, az utolsó körben a magyar válogatott Izraellel (14.00, Hidegkuti-stadion), Szlovénia pedig a román korosztályos csapattal találkozik majd.

Végeredmény – U17 Európa-bajnoki selejtező

Magyarország – Románia 2-0
Gólszerző: Beke 27., Tóth-Gábor 50.

A csoport állása:

1. Szlovénia 4 pont (4-1)
2. MAGYARORSZÁG 4 (3-1)
3. Izrael 3 (5-4)
4. Románia 0 (1-7)

Kiemelt fotó: mlsz.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik