Foci

Döntetlennel kezdte az Eb-t az U17-es válogatott

A magyar válogatott a tavaly októberben Hollandia, Wales és Koszovó válogatottja ellen jutott tovább az U17-es Eb-csoportból. A hazai rendezésű tornán száz százalékos teljesítményt nyújtott Szélesi Zoltán kapitány csapata, így okkal reménykedhetünk hasonlóan sikeres szereplésben a szintén magyar rendezésű elitkör előtt. Persze Szlovénia, Izrael és Romániai fiataljai is annak reményében érkeztek Budapestre, hogy kiharcolják a döntőbe jutást.

Válogatottunk csütörtöki első mérkőzésén a Hévízi úti stadion nagyjából 250 nézője azt látta, hogy a 16. percben Prelec révén megszerezték a vezetést a szlovénok, gondolták ők, de szerencsére a játékvezető asszisztense észrevette, hogy a támadó lesről indult. A meg nem adott gól beszédesen bizonyította, hogy bizony a vendégek birtokolták többet a labdát, az ő akaratuk érvényesült a mérkőzés első harmadában, de a 40 perces első félidő hajrájában már a szlovén kapusnak is akadt dolga.

A 0-0-ás első félidő után a második első 20 percében újra a Puskás Akadémia válogatott kapusának, Ásványi Balázsnak akadt védeni valója, többször is. Az 57. percben azonban már, miután Kovács a 16-oson belül szabálytalankodott Simiccsel szemben – ő is tehetetlen volt a csapatkapitány Svetlin büntetőjével szemben (0-1).

23 perce maradt a magyar válogatottnak a pontszerzésre és ezért Szélesi Zoltán előbb frissített, ami jót tett a játék képének. Érződött, hogy a fiatalok mindent megtesznek az egyenlítésért, ami pont a csereként pályára küldött Hamburg játékos Beke Péter jobboldali centerezését követően Tóth-Gábor Kristófnak sikerült (1–1). Támadónk a gólt a 81., a hosszabbítás első percében szerezte. A sírból hoztuk vissza a meccset a srácok, de legalább érződött, hogy helyén a szívük és az akaraterővel sincs gond!

A nap másik mérkőzésén Izrael bucira verte Romániát.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS, EREDMÉNY:

Magyarország–Szlovénia 1–1 (0–0)
Gól: Tóth-Gábor (90.), illetve Svetli (57.)

Magyarország: Ásványi Balázs – Lakatos Benjámin, Varju Benedek, Nyári Patrik, Papp László – Irimiás Gergő, Posztobányi Patrik – Cipf Dominik, Szabó Bálint (Kovács Máté 40.), Kapronczai Gergely – Tóth-Gábor Kristóf

Másik mérkőzés:
Románia–Izrael 1–5

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
Március 25.
Magyarország–Románia, 14.00, Budapest, Hévízi úti stadion
Március 28.
Magyarország–Izrael, 14.00, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

A magyar U17-es válogatott kerete:

mlsz.hu

Kapusok: 1 Ásványi Balázs (PFLA), 12 Kiss Ágoston (Illés Akadémia), 22 Németh Botond (Videoton FC)

Védők: 4 Varju Benedek (MTK Budapest), 2 Lakatos Benjámin (DVSC), 14 Posztobányi Patrik (PFLA), 5 Nyári Patrik (Illés Akadémia), 15 Farkas Marcell (DVTK), 3 Papp László (PFLA), 20 Vida Kristóf (FTC)

Középpályások: 6 Irimiás Gergő (Budapest Honvéd), 16 Csala Tibor (Csíkszereda), 8 Kocsis Bence Máté (PFLA), 18 Kovács Máté (MTK Budapest), 10 Szabó Bálint (Videoton FC)

Támadók: 7 Cipf Dominik (Budapest Honvéd), 17 Papp Marcell (FTC), 11 Skribek Alen (PFLA), 21 Kapronczai Gergely (MTK Budapest), 9 Tóth-Gábor Kristóf (Illés Akadémia), 19 Beke Péter (HSV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik