Foci

Kis magyar futballsiker: hibátlanul az Eb elitkörében az U17-es csapat

A magyar U17-es válogatott legyőzte a koszovói csapatot 3-1-re, ezzel pedig százszázalékos teljesítménnyel jutott be a korosztályos Európa-bajnokság elitkörébe. Az összecsapás előtt a lényeg számunkra már eldőlt:

Wales és Hollandia legyőzésével már biztosan ott volt a magyar csapat az Eb elitkörében.

Talán éppen emiatt, a szövetség összefoglalója szerint álmosan kezdett magyar csapat, olyannyira, hogy a 15. percben hátrányba is kerültek a mieink, sőt a koszovóiaknak több helyzete is volt, amiből könnyen gólt szerezhettek volna. A második félidőre összeszedték magukat a magyarok és három perc alatt egyenlített Tóth-Gábor Kristóf. Tóth-Gábor a 71. percben aztán duplázott, amikor az egyik koszovói védő ügyetlenkedése után hét méterről a jobb alsóba gurított. A kegyelemdöfést Csala Tibor vitte be a 82. percben, amivel Szélesi Zoltán együttese végül 3–1-re legyőzte Koszovót, s hibátlanul, kilenc ponttal jutott be az elitkörbe.

Az elitkörben nyolc négycsapatos csoportban zajlanak majd a küzdelmek, a nyolc csoportelső mellett a hét legjobb csoportmásodik jutott ki a jövő májusi angliai Európa-bajnokságra. Az angolok házigazdaként automatikusan résztvevők.

Végeredmény – U17-es Európa-bajnoki selejtező, 1. szakasz, csoportkör, 3. mérkőzés

Magyarország – Koszovó 3-1 (1-0)
Gólszerző: Tóth-Gábor 43., 71., Csala 82., ill., Hysenaj 15.

A csoport végeredménye:

1. Magyarország 3 3
6–2 9
2. Hollandia 3 2 1 7–2 6
3. Wales 3 1 2 3–6 3
4. Koszovó 3 3 2–8 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik