Kultúra filéző

Ha Hajós Andráson múlik, tényleg eljöhet a legjobb magyar gasztroműsor

A brit Sütimesternek komoly rajongótábora van itthon is, és végre valahára eljön hozzánk a magyar verzió március 26-án. Nem nagy meglepetés, hogy a Viasat3 hozza el az angol Bake Offot (The Great British Bake Off az eredeti cím, ami Magyarországon Sütimester címen futott, nem olyan régen pedig a műsor netflixes ellentetjéről is írtunk), amit Ide Süss! címen visznek tovább hazai zsűrivel, műsorvezetőkkel és játékosokkal. A premier előtt majdnem két héttel tartott sajtótájékoztatón ráadásul kiderült, hogy így látatlanban is jól sikerült a casting, simán el tudom képzelni, hogy legalább akkora siker lesz, mint az RTL Klub-féle Konyhafőnök.

Hajós András és Sass Dani az Ide süss! műsorvezetőiként. Fotókredit: VIASAT/Labancz Viktória
Hajós András visszatér a képernyőre
Már csak néhány hét és indul a Viasat3-on a tavaly elhalasztott cukrász gasztro-reality műsor, amelynek ő lesz az egyik műsorvezetője.

Hajós András a Sztárban sztár után visszatér a képernyőre, ő felel a humorért, szuper választás egy olyan ember, aki nem temperál és dagaszt minden nap, és legalább együtt tud érezni a vért izzadó játékosokkal. Hajóst a Konyhafőnök harmadik évadából ismert Sass Dani egészíti ki, ő lehet az Ide Süss! Fördős Zéje, aki félprofiként ért valamennyire a sütihez, és kellően laza. A zsűri akárcsak a briteknél, két főből áll, egyikük Baracskay Angéla, aki csak az elmúlt három évben dolgozott Izraelben, a hamar Michelin-csillagot kapó, majd azt el is vesztő Tantiban, vezető cukrász volt a két Michelin-csillgos londoni Bibendumban, valamint dolgozott még két egy-egy csillagos londoni étteremben, két hete pedig a Mákban vezető cukrász. A lelkes Tv Paprika-nézők láthatták Kovács Lázár oldalán, egy közös műsorban futottak régebben.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Lényeg a lényeg, Baracskay a magyar Mary Berry a csapatban, Paul Hollywood posztjára meg jobbat nem találhattak volna Szabadfi Szabolcsnál az Panificio il Basilicóból, akinek a szíve helyén is kovász van. Első ránézésre sokkal kevésbé született tévére, mint Hollywood, de előre bírom, hogy nem annyira magamutogató, mint a brit pék. Szabadfi megjegyezte, hogy

nem a szavak embere, nem is érti, miért őt választották. 

A maximalizmusa viszont jót tehet az Ide Süss!-nek, látszik, hogy rá aztán egy szerkesztő se parancsolt rá, hogy akkor most vegye elő a szigorú oldalát, jön az magától.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

A műsor még el sem kezdődött, de Hajós Andrásék már óva intettek minket az összehasonlítástól – hogy ez egy magyar Sütimester lesz, és nem egy az egyben koppintott brit verzió –, de ez azért elkerülhetetlen. Akkora hájp volt és van a Sütimester körül, hogy fel kell kötni a gatyót, a Viasat3 nagy lehetősége, hogy megmutassa, le tudnak-e tenni egy minőségi gasztroműsort az asztalra. Óhatatlanul Mary Berryékhez és Paul Hollywoodékhoz mérjük az Ide Süss!-t, ugyanis eddig nagyon úgy tűnik, hogy szigorúan követték az eredeti struktúrát. Meglesz a már jól ismert sátras megoldás a stúdió gyanánt, tizenkét versenyző érkezik, akik saját feladatokkal, díszítési próbákkal, és technikai kihívásokkal találják majd szembe magukat. Utóbbi mindig a profi zsűri által elkészített desszertek, pékáruk másolatát takarja. És éppen ez az, ami miatt a Sütimester működik, illetve jó esélyekkel indul az Ide Süss!: amatőrök versengenek az ötmilliós főnyereményért, de nem csak a stúdióban bénáznak, gyakorolnak otthon eleget. A briteknél olyan csodákat lehetett látni, hogy az embernek leesett az álla. Ha minden jól megy, ezt várhatjuk két hét múlva.

Az Ide Süss!-t március 26-tól lehet nézni este nyolctól a Viasat3-on két hétig. Az első évad után egyből jön a második, húsvétkor, április elsején pedig érkezik egy celebes különkiadás.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik