Foci

Úgy leültette a kapust Payet, hogy alig tudott felkelni utána – videó

Franciaországban kedd este is bajnoki mérkőzéseket rendeztek, az egyik találkozón Marseille-be látogatott a Strasbourg. Az esélyeknek megfelelően nyertek a hazaiak – még úgy is, hogy kihagytak egy büntetőt 0-0-nál. A 79. percben végül Clinton N’Jie megtörte a jeget egy kipattanó lövést ügyes mozfulattal lőtt a kapuba.

Az igazán látványos gól azonban Dimitri Payet nevéhez fűződik, aki a 87. percben egy ellentámadás végén úgy átverte az ellenfél kapusát, hogy talán azóta sem tudja mi történt vele.

Nem tudta a Caen ellen otthon tartani a három pontot a Bordeaux, miután négy perccel a találkozó vége előtt Paul Baysse összehozott egy tizenegyest és egy kiállítást saját magának. Ivan Santini értékesítette a büntetőt, a hazaiak pedig a kapusukat is fölküldték az utolsó percben egy szöglethez. A vendégek labdát szereztek, Ronny Rodelin pedig a saját térfeléről szerzett góllal döntötte el végleg a meccset.

Az AS Monaco hamar vezetést szerzett a Nice ellen, azonban Mario Balotelli duplájával fordítani tudtak a vendégek és innentől elindult a hajsza az egyenlítésért. Erre egészen a 92. percig kellett várnia a hazaiaknak, Radamel Falcao a 92. percben egalizált.

Eredmények – Ligue 1, 21. forduló

Marseille – Strasbourg 2-0 (0-0)
Gólszerző: N’Jie 79., Payet 87.

Bordeaux – Caen 0-2 (0-0)
Gólszerző: Santini 89., Rodelin 93.
Kiállítva: Baysse 86. (Bordeaux)

Monaco – Nice 2-2 (1-0)
Gólszerző: Diakhaby 33., Falcao 92. ill. Balotelli 47., 68.

Fotó: AFP / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Ajánlott videó

Olvasói sztorik