Belföld

Sikertörténet az EU-n innen és túl – Bécsben is céget alapít a KÜRT

2004. március 22., Hannover – Miközben a csatlakozó országok - köztük Magyarország - és az EU tagországok is a készülődés lázában égnek, a magyar tulajdonú vállalatcsoport rendhagyóan készül az EU csatlakozásra. A magyarországi KÜRT Rt., a KUERT Information Security Group (ISG) alapítója, májusig második leányvállalatát is megnyitja az Unió határain belül, Németország után Ausztriában. A vállalat a világszerte elismert adatmentési és információbiztonsági technológiáinak az EU-ba történő exportálásával jelenős értékkel járul hozzá az Unió fejlődéséhez.

A magyarországi KÜRT Rt., a KUERT ISG alapítója, 15 évvel ezelőtt kezdte meg működését. A világon az elsők között fejlesztette ki adatmentési technológiáját, amellyel szinte azonnal a világ adatmentő cégeinek élvonalába került, és kiérdemelte a nemzetközi sajtó elismerését (Business Week, The Guardian, CNN, stb.). A KÜRT Rt. a világ minden részéről kap megbízásokat, a legnagyobb vállalatóriások (autógyártók, olajvállalatok, stb.) szerepelnek referencialistáján, és a közelmúltban végezte el harmincezredik adatmentését. Az adatmentés mellett 1997-től a megelőzés módozatainak kutatása is bekerült a cég tevékenységeinek homlokterébe. A kutatások eredményeként megszületett az IBiT, az Informatikai Biztonsági Technológia, amely azóta a nemzetközi porondon is bizonyította versenyképességét. Az IBiT egy átfogó, a KÜRT sokéves adatvédelmi, adatvesztési esetekkel kapcsolatos tapasztalatára és tudásbázisára, valamint nemzetközi szabványokra, ajánlásokra alapozott módszertan.
Mára a KÜRT, illetve a most már több cégből álló KUERT ISG, nemzetközi hírű, multinacionális informatikai vállalkozássá nőtte ki magát. A világ vezető adatmentő cégei közé tartozik, és Európa 10 országában segít tanácsadói révén biztonságosabbá tenni a nagyvállalatok, pénzintézetek működését.

A KUERT ISG 2003. januárjában indította el Nordwestphalia-ban, Bochumban 1 millió eurós beruházással németországi leányvállalatát, a KUERT Datenrettung Deutschland GmbH-t, amely eddigi működésével minden előzetes elképzelést és tervet felülmúlt. Univerzális adatmentési szolgáltatásának üzleti sikere és a számos kormányzati megrendelés mellett az is jelzésértékű, hogy Németország hatodik legnagyobb egyeteme, a bochumi Ruhr-Universität, illetve az egyetem által alapított Ruhr-Secure, amely a Ruhr vidék legnagyobb IT biztonsággal foglalkozó egyesülése, a leányvállalat indulása után szinte azonnal együttműködési lehetőséget ajánlott fel a KUERT-nek.
A KUERT Datenrettung Deutschland kizárólag német munkaerőt foglalkoztat, így elmondható, hogy a KUERT ISG egy további szempontból is értékteremtő az Európai Unióban. Szemben ugyanis azokkal az uniós félelmekkel, melyek szerint a csatlakozó országok esetleges munkaerőexportja konfliktusokat okozhat, a KUERT ISG leányvállalata már másfél évvel az új országok csatlakozása előtt német lakosok számára teremtett munkahelyeket Németországban.
Hasonló a helyzet a KUERT ISG második Unión belül alapított leányvállalatának esetében is, amely áprilistól Ausztriában, Bécsben fogja a KUERT Groupnak a világ élvonalába tartozó adatmentési és információbiztonsági szolgáltatásait nyújtani. A német leányvállalathoz hasonlóan összesen 1 millió euró befektetéssel útjára bocsátott KUERT Datenrettung Österreich GmbH szintén kizárólag helyi munkaerőt fog alkalmazni, újabb munkehelyeket teremtve az Unióban.
„Németországi és ausztriai cégalapításunk szoros kapcsolatban áll EU-csatlakozásunkkal. Ez a szoros kapcsolat nem más, mint maga az a gazdasági, politikai környezet, amelyben élünk. Mindez olyan irányban változik, hogy egyáltalán szóba kerülhet Magyarország EU-ba való belépése, és hogy Magyarországról ma biztonságosan lehet csúcstechnológiai ismereteket Németországba és Ausztriába exportálni (15 évvel ezelőtt ez nem volt realitás). Ezek az események – az EU csatlakozás és magyar technológiai transzfer az EU-ba – nagymértékben és pozitívan hatnak egymásra. Más aspektusból nézve, a KÜRT értékét jelentősen megnöveli az a tény, hogy már most kiépített hídfőállással rendelkezik az EU egyik legerősebb tagállamának területén, egy másik pedig hamarosan megkezdi a működését. Ráadásul ezek a hídfőállások nemzetközileg is elismerten világszínvonalú technológiát telepítettek Magyarországról az EU-ba.” – mondta Kürti Sándor, a KÜRT Rt. vezérigazgatója.

A KUERT Information Security Group már tíz éve van jelen a CeBit-en, a világ legnagyobb és legjelentősebb információtechnológiai és telekommunikációs seregszemléjén. 2004-ben a 6. pavilon, H08 standján mutatja be a KUERT ISG és német leányvállalata, a KUERT Datenrettung Deutschland GmbH világszínvonalú adatmentési és információbiztonsági szolgáltatásait.


A KÜRT Rt. (www.kurt.hu ) 1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 15 év folyamán a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozásaként működött.
Világviszonylatban is elismert adatmentési technológiája révén Európa egyik vezető adatmentő cége, kiterjedt nemzetközi hálózattal. Adatvesztésekkel kapcsolatos tapasztalatai, valamint nemzetközi és hazai szabványok és ajánlások képezik az alapját a KÜRT Informatikai Biztonsági Technológiájának (IBiTŽ), melyet számos hazai és nemzetközi projektben alkalmaztak már sikerrel. Az adatvédelem és adatbiztonság teljes palettáját átfogó rendszer, a professzionális kockázatmenedzsment és az ISACA-vizsgás auditorok révén ma a KÜRT az informatikai biztonság területének egyik vezető szakértője.

További információk: Csuba Dea, marketing igazgató
(telefon: 228-5410, e-mail: dea.csuba@kurt.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik