Belföld

Új gyártósor a Musashinál

Az idén 5,5 milliárd forintnyi beruházást terveznek az Ercsi-i Musashi Hungary Kft. autóalkatrész-gyártó cégnél. Ebből 1,5 milliárd forint értékben már beérkeztek a gépek. A gépi beruházások teljes értéke 4,7 milliárd forint lesz.

Az új gépek telepítése a tesztgyártással együtt elkezdődött. A berendezések felállításához és beállításához Japánból is érkeztek munkások. Az új gyártósor azért volt nélkülözhetetlen, mert a Musashi magyarországi gyárának évi 500 ezer gömbcsukló gyártására van kapacitása, a Fiatnak ugyancsak 500 ezer vezérműtengelyre, a Daimlernek pedig 600 ezerre. Új termékük a lengőkar lesz, aminek a kapacitása 500 ezer darab, és ezt az Audinak szállítják.
Hatalmas raktárterületeket terveznek építeni, a jelentős létszámbővülés miatt szociális helyiségeket, öltözőket, zuhanyzókat alakítanak ki. Az ercsi gyár 76 ezer négyzetméteres területén, így az üzemépületek 3 ezer négyzetméterrel bővülnek és a beépített terület nagysága eléri a 10 ezer négyzetmétert. Az új üzemcsarnok átadását július elejére tervezik.
A három évvel ezelőtt, Ercsibe települt vállalatnál a sorozatgyártás 2002-ben kezdődött. A félmillió darab teljesítményű gyártósoron másfél éve indult a gyártás. Az Ercsiben gyártott Musashi alkatrészék megtalálhatók a lengyel Fiatban, a Hondában, a Rover, a LandRover és a General Motors autóiban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik