Élet-Stílus

Csaót mondtak Róma jelképének

Útilaput kaptak a modern gladiátorok, mert zaklatják a turistákat.

Mostantól hiába keressük Róma utcáin – különösen a Colosseum előtt – a hagyományos tunikájukban, aranyozott sisakjukban, piros köpenyükben és kardjukkal pózoló gladiátorokat. Bár az ókori Róma jelképének számítanak, a turistákat azonban előszerettel zaklatják azzal, hogy modellt állnak nekik egy-egy fotó kedvéért. A hírek szerint egyikük például nem volt rest átszámítva körülbelül 9 ezer forintot kérni egy külfölditől azért, hogy lefotózhassa magát vele.

Egy újonnan bevezett intézkedés értelmében április 1-jétől immár illegális tevékenységnek számít a gladiátor-hasonmások számára az, hogy a Colosseum előtt, valamint Róma utcáin pénzt kérjenek egy-egy pózolásért.

Tavaly augusztusban 20 csaló gladiátort tartóztattak le, akik azzal hitegették a turistákat, hogy idegenvezetést tartanak és körbevezetik őket, ám mihelyst megkapták a pénzt, eltűntek, vagy éppenséggel ellopták a külföldiek fényképezőgépét, kameráját.

Ha pedig mindenképpen ókori harci díszbe öltözött rómaiakat szeretnénk látni turistaként, érdemes a Római Gladiátoriskolát felkeresni. Ott átszámítva 16 500 forintért két órán keresztül nézhetjük, hogy harcolnak egymással, sőt az óra végén akár ki is próbálhatjuk az egyes technikákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik