Kultúra

Megvan, hogy ki lesz a következő Tetovált lány

Noomi Rapace és Rooney Mara után újabb színésznő bújik a különc Lisbeth Salander bőrébe.

Még novemberben dőlt el, hogy több éves huzavona után végül mégis folytatást kap a Stieg Larsson azonos című regényén alapuló A tetovált lány hollywoodi feldolgozása, amelyet David Fincher rendezett.

Kitűzték a következő Tetovált lány-film premierdátumát
És már a rendezőjelölt is megvan az adaptáció élére, amely azonban nem a 2011-es Fincher-film folytatása lesz.

A gyártó Sony Pictures aztán idén márciusban bejelentette, hogy jövő ősszel terveik bemutatni a sequelt, amelyben sem Rooney Mara, sem Daniel Craig nem fog visszatérni Lisbeth Salander és Mikael Blomkvist szerepében. Mi több: az új film nem is a Larsson-féle Millenium-trilógia második része, hanem a David Lagercrantz által írt 2015-ös Ami nem öl meg című negyedik történet adaptációja lesz.

A premierdátum kitűzése óta folytak találgatások arról, hogy az angolul a The Girl in the Spider’s Web címen készülő produkcióban vajon kik alakíthatják majd a franchise két főszereplőjét, különös tekintettel az emblematikus Lisbeth karakterére, akit a múltban előbb Noomi Rapace, majd Mara is parádésan játszott. Mostanra azonban eldőlt, hogy ki örökli tőlük a szerepet, ugyanis a Deadline értesülése szerint

az a Clarie Foy lesz az új Lisbeth Salander, aki idén Arany Glóbuszt nyert a Netflix-féle The Crownban II. Erzsébetként nyújtott alakításáért.

Claire Foy a januári 74. Golden Globe-gálán. Fotó: Getty Images

Ennél izgatottabb már nem is lehetnék, amiért Claire veszi át a gyeplőt Lisbeth Salander ikonikus szerepében. Claire egy hihetetlen és ritka tehetség, aki új és izgalmas életet lehel majd Lisbeth karakterébe. Már alig várom, hogy világszerte elhozzuk a közönségnek ezt az új történetet, Claire-rel a középpontban.

– lelkendezett a színésznő leigazolását bejelentő közleményben Fede Alvarez, a produkció rendezője.

A 33 éves Foy leszerződésével immár csak az a kérdés megválaszolatlan, hogy a júniusban elhunyt Michael Nyquist és Daniel Craig után ki fogja játszani az újságíró Blomkvistot az Ami nem öl meg adaptációjában, melynek forgatókönyvét Alvarez közreműködésével Steven Knight és Jay Basu írja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik