Kultúra

A világpremierrel egy időben jelenik meg itthon az új Tetovált lány

Érkezik a Millenium-sorozat ötödik kötete, amely már online előrendelhető.

Izgalmas időszak vár a skandináv krimik és J.K. Rowling műveinek rajongóira. Az Animus kiadó a nemzetközi premierrel egy időben jelenteti meg Stieg Larsson bestsellerének ötödik kötetét, érkezik a thriller norvég mesterének, Jo Nesbø Harry Hole-sorozatának új darabja, Harry Potter írójának pedig több varázslatos története is új köntöst kap.

Nem kell sokáig várniuk a skandináv krimi ikonikus karakterének, a tetovált lány magyar rajongóinak: a Millennium-sorozat Mint az árnyék (Mannan som sökte sina skugga) című ötödik könyve Magyarországon a világpremierrel egy időben kerül a könyvesboltok polcaira. A milliós rajongótáborral rendelkező szériát Larsson halála után tovább éltető David Lagercrantz ezúttal egy női börtön sötét és szövevényes folyosói közé enged betekintést.

A nagy sikerű Millenium-sorozat szeptember 7-én megjelenő Mint az árnyék című 5. része már előrendelhető a kiadó honlapján.

J.K. Rowling népszerű kötetei – a Roxfort Könyvtár becses gyűjteményét gazdagító A kviddics évszázadai, a tündérmeséket tartalmazó Bogar bárd meséi – gyönyörű illusztrációkkal és új borítóval gazdagodtak, a Legendás állatok és megfigyelésük pedig eddig ismeretlen varázslények listájával, valamint a szerző új előszavával egészült ki.

A tíz sikeres könyvet és több mint 30 millió eladott példányt maga mögött tudó Jo Nesbø a szintén ősszel várható Szomjúsággal igazi ínyenc olvasmányt kínál a különc detektív, Harry Hole híveinek. A krimiíró egy személyes bejegyzést is szentelt a készülő műnek, melyben őszintén vall írásról, Harryről és a Jumbo Jet vezetéséről:

Hogy mire gondolok, mielőtt elkezdek írni egy könyvet? Az első gondolatom az, hogy lehetetlen. Lehetetlen, hogy a gondolataimat és érzéseimet sikerüljön betűkké alakítani, és általuk átadni az olvasónak, amit szeretnék, anélkül, hogy valami veszendőbe menne. Nyilvánvalóan lehetetlen, hogy ezek a hangokat helyettesítő, zavaros szimbólumok elcsábítsák és meggyőzzék az olvasót, hogy tartson velem oda, ahová vinni akarom. Olyan vagyok, mint egy Jumbo Jet pilótája: előttem húzódik a kifutópálya, és hiába vittem véghez már többször is a csodát, a józan ész azt diktálja, hogy a szárny és az engedelmes motor önmagában nem elég a levegőbe emelkedéshez. A szárnyaláshoz. És ahhoz, hogy pontosan ott érjek földet, ahol elterveztem.

Nesbø bejegyzése magyarul itt olvasható az Animus Kiadó és a Central Könyvek megújult webshopján olvasható. További hírekért, interjúkért és érdekességekért érdemes felkeresni az Animus blogját.

Forrás: Animus Kiadó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik