Kultúra

Kitűzték a következő Tetovált lány-film premierdátumát

És már a rendezőjelölt is megvan az adaptáció élére, amely azonban nem a 2011-es Fincher-film folytatása lesz.

2011-ben mutatták be a Stieg Larsson azonos című regényén alapult A tetovált lány hollywoodi feldolgozását, amelyet a főszereplőket játszó a Rooney MaraDaniel Craig párosnak és David Fincher kiváló rendezésének hála még a feldolgozásokkal szemben fanyalgók közül is sokan szerettek.

A filmet finanszírozó Sony Pictures később kilátásba helyezte, hogy a Millenium-trilógia további részeit is leforgatják (holott azokat a svédek már Noomi Rapace és Michael Nyquist főszereplésével ugyancsak megcsinálták), csakhogy az elmúlt években nem történt semmi előrelépés A lány, aki a tűzzel játszik című második történet tető alá hozását illetően. Utóbb erről aztán le is tett a Sony és helyette most azt találták ki, hogy sajátos megoldással rebootolják a szériát:

a második rész helyett a David Lagercrantz által írt 2015-ös Ami nem öl meg című negyedik könyvet viszik filmre, amely a stúdió friss bejelentése értelmében 2018. október 5-én fog a mozikba kerülni.Ez még nem minden, ugyanis a Deadline úgy értesült, hogy a projektet korábban dédelgető Fincher helyett új rendezővel képzelik a produkciót, melynek élére a 2013-as Gonosz halottat és a tavalyi Vaksötétet is jegyző Fede Alvarezt akarják megnyerni. A 39 éves direktorral jelenleg is folynak a tárgyalások és nagyon úgy néz ki, hogy valóban ő készítheti majd az Ami nem öl meg adaptációját, melynek forgatókönyvét Alvarez közreműködésével Steven Knight és Jay Basu fogja kidolgozni. 

Arról még nem tudni semmit, hogy az új filmben ki alakíthatják majd Lisbeth Salander és Mikael Blomkvist karaktereit, mindazonáltal a The Wrap már korábban megszellőztette, hogy a Sony az Ex Machinával berobbant és A dán lányban nyújtott alakításáért Oscart nyert Alicia Vikandert pécézte ki a női főszerepre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik