Foci

Győzelmi kényszerben a City, mumusával meccsel a Real

Élesedik a küzdelem a labdarúgó Bajnokok Ligájában, kedden már a csoportkör harmadik fordulója veszi kezdetét.

A legnagyobb figyelem a BL keddi játéknapján ismét a halálcsoportnak is nevezett “A” jelű négyesre szegeződhet: a forduló egyik rangadóján a Napoli otthonába látogat a Bayern München, és a dél-olasz városban az eddig parádézó bajorokra sem vár könnyű feladat.

Igaz, a Napoli szombaton nagy meglepetésre saját közönsége előtt szenvedett bajnoki vereséget a Parma gárdájától, de Walter Mazzarri gárdája már a BL-ben is bebizonyította, hogy komolyan kell számolni velük. Cavaniék ikszeltek a Manchester City otthonában, majd otthon legyőzték a Villarrealt, így a hatpontos Bayern mögött jelenleg a második helyen állnak a csoportban.

“A Bayern fantasztikus csapat, nagyszerű játékosokkal. A legutóbbi tíz meccsükön kilenc győzelem és egy döntetlen a mérlegük, de nincs bennünk félelem, izgatottan várjuk az összecsapást” – nyilatkozta a Walter Mazzarri. “Ha nyerni tudnánk, az egy történelmi siker lenne a csapatnak és Nápolynak. Mindent megteszünk, hogy elégedettek legyenek a szurkolóink” – fogalmazott az előző szezonban bronzérmet szerző olasz együttes vezetőedzője.

Azt Jupp Heynckes, a Bayern München mestere is tudja, hogy kemény feladat előtt állnak tanítványai. “Olaszország pillanatnyilag legjobb csapatával találkozunk. A Napoli lenyűgözően teljesít, nem a tipikus olasz futballt játsszák, nagyszerű támadóik vannak” – mondta a szakember.

Az angol bajnokságban élen álló Manchester City közben győzelmi kényszerben fogadja a Villarrealt: Roberto Mancini csapata eddigi két meccsén mindössze egy pontot gyűjtött, így egyelőre nem áll továbbjutó helyen. “Nem számít mennyire játszunk majd jól, a lényeg, hogy begyűjtsük a három pontot” – adta ki az ukázt a City olasz vezetőedzője, aki minden bizonnyal ismét számíthat a sérüléséből felépülő Agüeróra.

Persze a Villarreal sem feltartott kézzel fog pályára lépni, a pont nélkül álló spanyoloknak nem igazán fér bele több vereség, ha komoly céljaik vannak még a csoportban. A Sárga Tengeralattjáró számára az előjelek mindenesetre nem túl bíztatóak, eddig nyolcszor játszottak angol csapat ellen a BL-ben, de egyszer sem nyertek. Juan Carlos Garrido vezetőedző továbbra is nélkülözni kénytelen a térdműtét után lábadozó Nilmart, de a brazilon kívül is vannak még sérültek.

A B-csoportban a többi mérkőzéstől eltérően 18 órától kerül sor a CSZKA Moszkva-Trabzonspor összecsapásra, amelyen az eddig nyeretlen hazaiak próbálnak javítani mérlegükön a csoport élén álló török együttes ellen (a két csapat között mindössze három pont a különbség).

A Serie A-ban a kiesőhelyek környékén tanyázó Internazionale a francia bajnok Lille otthonában vizitál. Az olaszokat irányító Claudio Ranieri ezúttal már számíthat Wesley Sneijderre, ami nagy segítség lehet a 2010-es BL-győztesnek.

A Basel ellen otthon megbotló Manchester United az első győzelmére hajt a mostani csoportkörben, Sir Alex Ferguson együttese Bukarestben az Otelul Galati ellen mérkőzik. Mondhatni, kötelező feladat előtt állnak Rooneyék, míg a C-csoport másik mérkőzésén, a Basel-Benfica találkozón azért valamivel nehezebb megtippelni a végeredményt. Utóbbi meccsen Kassai Viktor fújja majd a sípot.

Egy szinte klasszikussá váló összecsapásra is sor kerül ma, hiszen a D-csoportban a Real Madrid otthonába az Olympique Lyon látogat. A két csapat legutóbb idén tavasszal a nyolcaddöntőben mérkőzött meg egymással, akkor a Real örülhetett a végén, és ma is a csoportot hibátlan teljesítménnyel vezető királyiak számítanak esélyesnek. Beszédes adat ugyanakkor, hogy a elmúlt években egymás ellen lejátszott nyolc összecsapásból mindössze egyet nyert meg a Real, háromszor viszont a Lyon diadalmaskodott.

“A lehető leghamarabb el akarjuk dönteni a továbbjutást, de a Lyon mindig erős ellenfél. Cserélhetnek edzőt vagy játékosokat, a csapat karaktere megmarad: fegyelmezettek, taktikailag jól képzettek, keményen védekeznek, fantasztikusak a rögzített helyzeteknél, jók a kontrákban” – értékelte együttese ellenfelét José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője.

A Dinamo Zagreb-Ajax mérkőzésen két eddig nyeretlen alakulat mérkőzik. A tét itt sem csekély, hiszen amellett, hogy még a továbbjutás kérdése is nyitott, a harmadik hely megszerzése tavasszal belépőt jelent az Európa Ligába, így mindkét félnek szüksége van a pontokra.

Bajnokok Ligája, a keddi program
A-csoport:
Napoli (olasz)-Bayern München (német) 20:45 óra
Manchester City (angol)-Villarreal (spanyol) 20:45 ó
B-csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Trabzonspor (török) 18:00 ó
Lille (francia)-Internazionale (olasz) 20:45 ó
C-csoport:
Otelul Galati (román)-Manchester United (angol) 20:45 ó
FC Basel (svájci)-Benfica (portugál) 20:45 ó
D-csoport:
Real Madrid (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 20:45 ó
Dinamo Zagreb (horvát)-Ajax Amsterdam (holland) 20:45 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik