Foci

Kleinheisler távolodik az élfutballtól

Rendkívül szélsőséges Kleinheisler László futballkarrierje. Emlékezetes módon Bernd Storck szövetségi kapitány az U21-es válogatottban ismerte meg a középpályást. A fiatalok felnőtt kerettel közös foglalkozásain figyelt fel rá Andy Möller másodedző is.

Mindez elegendőnek is bizonyult ahhoz, hogy az akkor éppen a Videoton kettőbe, ott is a lelátóra száműzött, tétmeccset elég régen nem játszó labdarúgót 2015. őszén a Norvégia elleni pótselejtezőn a kezdőbe vezényelje a szövetségi kapitány. Aztán november 12-én, Oslóban bekövetkezett az, amire senki sem számított.

A bombagól, a magyar Eb-részvétel, de leginkább a német edzők bizalma elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a Csobánkai szegénysorból induló srác két hónappal később álomszerződéshez jusson a Bundesliga középcsapatánál, a Werder Bremennél.

Purhabból ágyúgolyó
Használt bakancstól ketten lettek rosszul Csobánkán, egy ballábas helyi futballcipőtől pedig megmámorosodott fél Magyarország. Arra szánjuk ezt a riportot, hogy megmagyarázzuk a fönti mondatot. Nagytotál.

Brémában fél év ismerkedés után előbb darmstadti, majd ferencvárosi kölcsönadás lett a kalandból. Ami igencsak elgondolkodtató, Kleinheisler idei tavaszi produkciója után még Thomas Doll is úgy gondolhatja, hogy taktikai tudása nemhogy a Bundesligához, de az NB1-hez sem  elegendő: nem marasztalta, nem kezdeményeztek tárgyalásokat az újbóli kölcsönadásról, visszaküldte németországi klubjához.

Mivel egészen biztos, hogy most sem fér be a Werderbe, így a válogatottban 13 meccsén egyetlen, de rendkívül fontos gólt jegyző labdarúgóra újabb kölcsönszerződés vár.

A német sajtóhírek kezdetben Lengyelországról szóltak, de most a Bild információi szerint még keletebbre, Kazahsztánba költözhet a középpályás.

Állítólag az érdeklődés nagyon élénk. Kleinheislerért következő csapata százezer eurót fizethet, plusz vételi opcióval 500 ezer euróért később végleg megvásárolhatják majd a játékost. A kazah labdarúgásról azt érdemes tudni, hogy rengeteg pénz van benne, de a színvonala egy-két kirakatcsapatot – Astana (BL), Kairat Almaty (EL) – leszámítva nem éri el az NB1 szintjét.

Az Astanáé viszont igen. Éppen ezért érdekes a weser-kurier.de mai híre, miszerint a BL-selejtezőben is érdekelt kazah bajnoknál a nap folyamán orvosi vizsgálaton vesz részt Kleinheisler László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik