Foci

Bernd Storck védelmébe vette Kleinheisler Lászlót

Bernd Storck a csütörtöki Nemzeti Sportban tért ki kedvelt játékosa, Kleinheisler László sokakat foglalkoztató ügyére. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lényegében védelmébe vette az általa és Andy Möller által felfedezett labdarúgót, amikor arra figyelmeztet, ne törjünk idő előtt pálcát a játékos felett, mert hosszú távú szerződés köti a Brémához. Úgy fogalmazott:

Alapjában véve jónak tartom, hogy rendszeres játéklehetőséghez jut. De azt sajnálom, hogy nem tudott Németországban érvényesülni, pedig ő is és mi is nagy reményeket fűztünk a klubcseréjéhez. Kicsit talán balszerencsés volt, amiért Brémából Darmstadtba került kölcsönbe, s Darmstadtba éppen Brémából szerződtettek vezetőedzőt. Tény viszont, a beilleszkedése a vártnál hosszabb ideig tartott, és a német nyelvvel is nehezen boldogult, noha bíztunk benne, hogy nem így lesz. Most, hogy hazatért, újból játékba lendülhet és megmutathatja magát. A nyáron kiderül, hogyan alakul a sorsa. Ám ne feledjük, a középpályást hosszú távú szerződés köti a Werder Bremenhez.

Most vagy soha. Fogadj élőben a Tippmixpron télen is!

Előzmények:

Kleinheisler László a Werde Bremen játékosa. Klubja ősszel a Darmstadtnak adta kölcsön, ahol 12 meccsen lépett pályára, volt, hogy a forduló válogatottjába is bekerült, ennek ellenére klubja nem tavasszal sem tart rá igényt, így a Bundesligából kölcsönbe a Fradihoz igazolt.

A játékos menedzsere azt nyilatkozta, nyelvi és mentális problémák miatt lényegében fél évre hazaküldték német nyelvet tanulni.  Az elég szerencsétlen nyilatkozatával felkavarta az állóvizet, aminek a 40-szeres válogatott, jelenleg megye 1-es edző, az igazmondó Urbán Flórián sajátos stílusban adott hangot. Azt írta egy nyilvános közösségi oldalon:

Miért nem lehet kimondani! Fiam szar vagy, nem ütöd meg a Bundesliga kettő szintjét sem menjél haza lötyögni ahonnan jöttél… Mekkora paraszt vetítés folyik ebben az országban… Mert egyszer eltalálta a kaput Oslóban, azonnal rámentek a gyökér managerek ,szerencsétlent gyorsan elsütötték Brémába és kaszáltak egy kis lét… Csakhogy a Brémaiak pár hét múlva rájöttek, hogy átbaszták őket! Gyorsan lepasszolták egy kis csapatnak hátha ott mutat majd valamit. De mivel ott sem ért egy forintot sem ezért haza zavarták. A magyar népet meg etetik a hülye maszlaggal, hogy tanuljon meg németül…

Az ATV.hu vette a fáradságot és felkérte a Werder Bremen “illetékes elvtársát”, jelesül Norman Ibenthalt, a brémaiak sajtósát, hogy tegyen már igazságot Kleinheisler László ügyében. A klub munkatársa úgy fogalmazott:

Téves információ, miszerint nyelvi és mentális gondjai miatt adtuk újra kölcsön. Csak Kleinheisler sportteljesítményének a fejlődésén múlik, hogy a labdarúgó visszakerül-e a patinás klubhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik