Közélet

Erdélyben temetik el az Abu-Dzabiban megölt magyar tanárnőt

Abban a városban kísérik végső útjára Ibolya Ryant, ahol édesanyja és idősebb testvére jelenleg is él.

A család úgy határozott, hogy az asszonyt abban a városban temetik el, ahol édesanyja és idősebb testvére jelenleg is él. Ám ez csak később lesz lehetséges, a hatóságok a vizsgálatok végéig nem adják ki a nő testét a családnak – derül ki a Blikk cikkéből.

„Közös döntés volt, hogy Ibolyát Erdélyben kísérjük utolsó útjára. Amellett több megemlékezés is lesz szerte a világon, amerre valaha járt, és olyan embereket hagyott hátra, akik szerették őt – mondta Paul Ryan, a magyar nő volt férje.

A férfi elárulta, hogy a család megsegítésére létrehozott alapítványhoz már több mint harmincezer dollárnyi, azaz több mint hétmillió forintnyi felajánlás érkezett. A helyi kormány pedig felajánlotta, hogy a gyermekek oktatását kifizetik. A férfi januárig Abu-Dzabiban marad a gyermekekkel, akiknek akkor ér véget az iskola.

Ibolya Ryant Abu-Dzabi egyik bevásárlóközpontjának mosdójában késelte halálra egy terroristanő. A feltételezett tettes a gyilkosság elkövetése után két órával egy házi készítésű pokolgépet helyezett el egy másik amerikai állampolgár háza előtt. A robbanószerkezetet hatástalanították, senki nem sebesült meg, a gyanúsítottat pedig őrizetbe vették.

Biztonsági források szerint az elkövető magányos terrorista, nem állt kapcsolatban szélsőséges csoportokkal. “A gyanúsított dzsihadista weboldalakat látogatott, így sajátította el a terrorista ideológiát és így tanult meg robbanószerkezetet készíteni” – mondták a nevük elhallgatását kérő illetékesek, akik szerint a nő által összerakott pokolgép meglehetősen kezdetleges szerkezeteknek minősül. Bár a nő kifejezetten külföldiekkel akart végezni, az már véletlen, hogy mindkét célpontja amerikai állampolgár volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik