Nagyvilág

Magyarországra készült az Emirátusokban meggyilkolt óvónő

December 20-án érkezett volna Magyarországra Ibolya Ryan, akit egy terrorista gyilkolt meg a múlt héten Abu-Dzabiban. A magyar nő Romániában élő édesanyját is meg akarta látogatni.

“Haza akart jönni. December 20-án érkezett volna. Borzalmas belegondolni, hogy néhány hét választotta csak el attól, hogy megmeneküljön ettől a szörnyű végzettől” – mondta a Blikknek Ibolya egy soproni ismerőse. A lap szerint az Emirátusokban óvónőként dolgozó Ibolya Ryan új életre készült, el akart jönni az arab országból.

Két ikerfia, a 11 éves Adam és Aiden vele volt, amikor Abu-Dzabi egyik bevásárlóközpontjában egy magányos terroristanő megkéselte. Úgy alakult, hogy mindhármuknak ki kellett mennie a mosdóba. Megbeszélték, hogy miután ki-ki végzett a dolgával, a pláza egyik közeli kávézója előtt találkoznak újra. 

“A fiúk egy órán keresztül várakoztak, és nem értették, hol marad ilyen sokáig az anyjuk. A srácok figyelmét nem kerülte el, hogy az emberek pánikba esve szaladgáltak, amikor Ibolya utolsó erejével, vastag vércsíkot húzva kibotorkált a folyosóra, ám szerencsére nem láthatták, hogy szenvedő édesanyjuk látványa okozta a felbolydulást. Ibolya csak nem bukkant fel, ezért körbenéztek a plázában. Mivel a bevásárlóközpont tőszomszédságában laktak, úgy döntöttek, hazamennek, és ott várják meg az édesanyjukat” – mesélte Paul Ryan, a gyerekek édesapja, Ibolya Ryan volt férje. A fiúk csak akkor értesültek Ibolya haláláról, amikor a rendőrök a védelmükbe vették őket. Ibolya exférje azt is elárulta, hogy egy ismerőse révén értesült a tragédiáról.

A férfi sms-t kapotta, amiben ez állt: „Történt valami. Hívj fel!” Paul Ryan azonnal repülőre ült, de mire megérkezett az Emirátusokba, már csak a halálhírt tudták közölni vele.

Ibolya Ryan gyilkosát, akiről kiderült, hogy egy másik merényletet is el akart követni, elfogták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik