Belföld

Sokkoló részletek a nyíregyházi gyilkosságról

Munka révén találkozott áldozatával az az orvos, aki a gyanú szerint lelőtt otthonában egy nyíregyházi házaspárt. Az asszony orvoslátogatóként dolgozott, innen ismerte őt Dr. Stamatiu Dan. Ahogy azt korábban írtuk, nem volt köztük semmi, de a férfi – akit jelenleg is nagy erőkkel keresnek a rendőrök – ezt nem tudta elfogadni.

Nyíregyházi lövöldözésFotó: MTI

Úgy tudjuk, a támadó nem erőszakosan hatolt be a házba, az áldozatok engedték be, mivel ismerték őt. A férfi közvetlen közelről lőtt rájuk, hét év körüli ikergyermekeiket azonban nem bántotta. A szomszéd a sikításukat hallotta meg, majd látta egyiküket – úgy tudni egy kislányt – kiszaladni a házból. A ruhája véres volt. Berohant a házba, a nő ekkor már nem élt, férje azonban még meg tudta mondani neki a fegyveres nevét, illetve később a rendőrök is rögzítették a helyszínen az ujjlenyomatait. Meg nem erősített információk szerint a sebesült férfit bár kórházba vitték, végül ő is meghalt. Azóta olyan információk is napvilágot láttak, hogy megműtötték, és életben van, ám erről hivatalos tájékoztatás mostanág nem érkezett.

Úgy tudjuk, a szomszéd volt az, aki segítséget hívott, és ő volt az, aki biciklire szállt, ezért érkeztek kezdetben olyan információk, hogy a lövöldöző hagyta el kerékpárral a helyszínt.

Az évek óta Magyarországon praktizáló orvosról időközben kiderült, hogy a Sátoraljaújhelyi Erzsébet kórházban dolgozik, mint tüdőgyógyász főorvos.

Dr. Stamatiu Dan

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a fotón látható személy jelenlegi tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, a bűnügyi számra hivatkozva hívja a 42/524-600-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik