Foci

Hajrágóllal nyert a Vidi, esélyt sem adott a Haladásnak az Újpest

Öt mérkőzést játszottak le 15 óra 30 perces kezdéssel az OTP Bank Liga 16. fordulójában.

Diósgyőri VTK-Paks 1-1 (0-1)

Diósgyőr, 2000 néző, v.: Farkas Á.

kiállítva: Grumic (65.)

gólszerző: Griffiths (87.), illetve Balázs Zs. (31.)

sárga lap: Kitl (35.), illetve Kesztyűs (25.), Lenzsér (42.), Kecskés (85.)

Diósgyőri VTK: Rados – Okuka, Lipták, Tamás, Husic – Barczi, James (Bacsa, 54.), Kitl, Koman (Bognár I., 67.) – Novothny (Griffiths, 54.) – Grumic

Paksi FC: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Bartha, Kesztyűs (Vági, 84.), Kecskés, Bertus, Koltai (Hahn, 68.) – Balázs Zs. (Bajner, 88.)

A nem a legfényesebb korszakát élő miskolci együttes a második helyezett Paksot látták vendégül, és három vesztes meccs után szerették volna győztesen elhagyni a játékteret.

Az első felvonásban mindkét fél támadóan lépett fel, a kapusok sokszor voltak munkában. A vezetést Csertői Aurél fiai szerezték meg fél óra játék elteltével: egy gyors kontra végén Koltai tálalt Balázs elé, aki higgadtan értékesítette ziccerét.

Sokáig úgy tűnt, pont nélkül marad a DVTK ebben a körben is, Griffiths azonban a rendes játékidő vége előtt nem sokkal remek mozdulattal fejelt Molnár felett a kapuba és döntetlenre mentette a találkozót.

Szombathelyi Haladás-Újpest 0-3 (0-2)

Szombathely, 2817 néző, v: Solymosi

gólszerzők: Hazard (9.), Litauszki (30.), Diagne (60.)

sárga lap: Gosztonyi (15.), Iszlai (27.), T. Wils (70.), Jagodics (89.), illetve Kálnoki Kis (45.), Diagne (60.), Bardhi (82.)

Haladás: Király – Angyal, Jagodics, Wils, Bosnjak – Gosztonyi (Martínez, 63.), T. Wils, Németh M., Iszlai (Nagy P., 76.), Halmosi (Ugrai, 63.) – Gaál

Újpest: Balajcza – Litauszki, Heris, Kálnoki Kis, Mohl – Balázs B., Bardhi, Sankovic (Andric, 61.), Hazard (Cseke, 76.), Balogh B. – Diagne (Perovic, 84.)

A forduló egyik rangadóján a lila-fehérek Szombathelyre látogattak, ahol az a Haladás volt az ellenfél, amely váratlanul jó rajtot vett az NB I-ben.

Az Újpest már a meccs legelején feltörte a hazai védelmet, Haris lövése még a kapufán csattant a 9. percben, de a kipattanót Hazard a kapuba pofozta.

A bekapott gól megfogta Királyékat, és a szünet előtt meg is duplázta előnyét az UTE, Litauszki közelről gurított a hálóba egy kavarodás után.

A térfélcsere után minden kérdést eldöntött Vignjevic alakulata, Jagodics felszabadítását követően pont Diagne elé került a laszti, a csatár pedig teketóriázás nélkül bombázott a vonal mögé.

Vasas-Puskás Akadémia 2-4 (1-3)

Illovszky Stadion, 500 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Ádám (22.), illetve Debreceni (34., öngól), Bacelic-Grgic (36.), Tischler (40., 85.)

kiállítva: Remili (73.)

sárga lap: Ádám (43.), Debreceni (53.), illetve Pekár (19.), Vukasovic (39.)

Vasas: Hermány – Preklet, Grúz, Debreceni, Pajovic – Berecz, Vukasovic – Könyves (Novák, a szünetben), Kenesei (Czvitkovics, 65.), Remili – Ádám (Lázok, 75.)

Puskás Akadémia: Pogacsics – Pauljevic, Fodor, Kelic, Nagy Zs. – Márkvárt – Sallai (Zsótér, 80.), Pekár – Bacelic-Grgic – Lencse, Tischler (Hudák, 90.)

A kiesés ellen küzdő csapatok összecsapásán a vendéglátók szereztek vezetést az első félidő derekán Ádám találatával.

Sokáig nem tartott az angyalföldiek öröme, előbb Debreceni öngóljával egyenlített a PFLA, majd Bacelic-Grgic góljával már a felcsútiaknál volt az előny. Sőt, a 40. percben már kettő volt az együttesek közti különbség, Tischler volt eredményes a szünet előtt.

Bő negyed órával a végső hármas sípszó előtt még nehezebb helyzetbe került a Vasas, Remilit ugyanis kiállította a játékvezető. Ezzel együtt rögtön a piros lap után egy gólra zárkóztak a hazaiak, a találat szerzője Czvitkovics volt.

A hajrára végül nem maradtak izgalmak, Tischler a 85. percben újra bevette Hermány kapuját és bebiztosította csapatának a győzelmet.

Videoton-MTK 1-0 (0-0)

Székesfehérvár, 1314 néző, v.: Bognár T.

gólszerző: Oliveira (81.)

sárga lap: Suljic (32.),Oliveira (77.), Szolnoki (84.), Vinícius (88.), Pölöskei (91.), illetve Gera D. (14., 72.), Vadnai (89.)

piros lap: Gera D. (72.)

Videoton: Danilovic – Nego, Juhász R., Vinícius, Szolnoki – Pölöskei – Gyurcsó (Géresi 61.), Kovács I., Oliveira, Suljic (Sejben 92.) – Feczesin (Soumah 93.)

MTK: Hegedüs – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Thiam, Ramos – Strestík (Varga Sz. 87.), Gera D., Kanta (Szatmári L. 90.) – Torghelle (Baki Á. 74.)

Az elmúlt hetekben egyre jobb játékot mutatót fehérváriak az MTK-t fogadták szombaton hazai környezetben.

Az első 45 percben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, gól azonban nem született.

Húsz perc sem volt már hátra a meccsből, amikor Gera második sárga lapját követően a kiállítás sorsára jutott, a kék-fehérek pedig tíz emberre fogyatkoztak.

A hátralévő kevés időben ki is használta ezt a Vidi, Oliveira távoli kísérlete után a hálóban landolt a játékszer, a Fehérvár pedig ezzel három pontnak örülhetett a lefújás pillanatában.

Budapest Honvéd-Békéscsaba 3-2 (1-2)

Bozsik Stadion, 800 néző, v: Szabó Zs.

gólszerzők: Nagy G. (6., 63.), Baráth (91.), illetve Vaskó (3.), Birtalan (34.)

sárga lap: Holender (40.), Prosser (72.), illetve Viczián (37.), Punosevac (53.), Birtalan (75.)

Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovic, Lovrics (Vasiljevic, 52.), Baráth – Kamber, Nagy G. (Hidi, 82.), Gazdag – Prosser (Lukács D., 74.), Holender, Vernes

Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Vaskó, Damjanovic, Fabio – Birtalan (Borbély, 80.), Piermayr, Spitzmüller, Laczkó – Punosevac (Koroudijev, 85.), Viczián

Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés, előbb a lilák Vaskó, majd a fővárosiak Nagy Gergő révén voltak eredményesek. A szünetre így is előnnyel vonulhatott a békési gárda, Kemenes potyázta be Birtalan lövését a 34. minutumban.

A mostanában hanyatló Honvéd a második félidőben valószínűleg a forduló legszebb góljával egalizált: Nagy egy szöglet után jó 30 méterről kíméletlenül bombázott a ketrecbe.

Úgy látszott, pontosztozkodás lesz a vége, csakhogy a ráadásban egy sarokrúgás Baráth fejét találta meg, a védő pedig a kapuba bólintott és ezzel három pontot érő gólt szerzett a Honvédnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik