Foci

Rangadón javítaná ki az MTK elleni botlást a Fradi

ferencvárosi tc (Array)
ferencvárosi tc (Array)
Az örökrangadó megnyerése után Székesfehérvárra látogatnak Torghelléék, nagyon fontos meccsre készül a Puskás Akadémia.

Szombaton rendezik az OTP Bank Liga 17. fordulóját, közte több rangadóval. A bajnokságot toronymagasan, tizenkét pontos előnnyel vezető Ferencváros a DVSC-TEVA csapatát fogadja a játéknap talán leginkább várt mérkőzésén. A zöld-fehérek veretlensége egy hete szakadt meg, amikor kikaptak az MTK elleni örökrangadón.

Talán nem túlzunk, amikor azt állítjuk, hogy a találkozó esélye a fővárosi gárda. Nem csak azért, mert a Groupama Arénában az összes mérkőzését megnyerte, hanem azért is, mert a Debrecen teljesítménye nagyon ingadozó. A legutóbbi öt mérkőzésén nem kapott ki Kondás Elemér csapata, de csak kétszer hagyta el győztesen a pályát.

Thomas Doll nem számíthat a védelem oszlopára, a lengyel Michal Nalepa játékéra, aki öt sárga miatt az eltiltását tölti. Minden valószínűség szerint Pintér Ádám pótolhatja őt. A vendégek az alapemberek közül Kulcsár Tamás és a már régóta sérült Nenad Novakovic szolgálataira nem számíthatnak.

A fél négykor kezdődő öt mérkőzés is tartogat bőven érdekességeket. Az MTK egy nagy győzelmet követően látogat a Videoton csapatához. A fővárosiak a tabella harmadik helyén állnak, biztosra azonban nem mehetnek a Horváth Ferenc irányításával egyre jobban magára találó székesfehérváriak ellen.

A kiesés szempontjából rettentően fontos mérkőzésen csap össze egymással a Vasas és a Puskás Akadémia. Az angyalföldiek az edzőváltás ellenére (Szanyó Károlyt Simon Antal követte a kispadon) is rosszul szerepelnek, a legutóbbi öt bajnokijukat kivétel nélkül elveszítették. A felcsúti gárda sem lehet büszke a teljesítményére, ők augusztus 22-én nyertek utoljára az NB I-ben, éppen a Vasas ellen.

A legutóbbi fordulóban Pakson vereséget szenvedő Haladás a zsinórban három győzelmet arató Újpestet fogadja a Rohonci úton. Az egy hete nagyon fontos sikert arató Békéscsaba a rossz formában lévő Budapest Honvéd otthonába látogat.

A második pozícióban álló Paks a Diósgyőr otthonában folytathatja kiváló sorozatát, amely zsinórbeli öt győzelmet számlál.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Vasas – Puskás Akadémia 15.30
Budapest Honvéd – Békéscsaba 15.30
Haladás – Újpest 15.30
Diósgyőr – Paks 15.30
Videoton – MTK 15.30 (TV: M4 Sport)
Ferencváros – Debrecen 18.00 (TV: M4 Sport)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik