Tudomány

Billentyűzetté változtatná a testünket a Google

google-virtuális-keyboard-3 (Array)
google-virtuális-keyboard-3 (Array)

A cég fejlesztőmérnökei egy testre vetíthető virtuális keyboard kifejlesztésén dolgoznak.

Egy kedden bejegyzett szabadalom tanúsága szerint a Google új kezelőfelületet tervez hordható számítástechnikai eszközei, köztük a Google Glass számára. A megoldás lehetővé tenné, hogy igény szerint bármely testrészünkre különféle méretű és funkciójú billentyűzeteket vetíthessünk. Mindez igen nagy előrelépést jelenthetne az olyan kiterjesztett valóság technológiát használó eszközök kezelésében, mint a Google Glass vagy a Microsoft hamarosan bemutatásra kerülő HoloLense – hiszen akár a kezünket is billentyűzetként használhatnánk, ahelyett, hogy az eszközbe épített gombokkal vagy az okostelefonunkkal kellene irányítani azt.

A Quartz szerint a technológia nagyjából úgy működne, mint „a Nintendo Power Glove virtuális változata”. A dokumentáció szerint a különféle helyzetekre, felhasználási módokra külön keyboardokat terveztek – köztük egy egyszerű tárcsázót és egy teljes értékű QWERTY-billentyűzetet is. A kezelőszervek a felhasználó kezének formájához is igazodnának. A szabadalom szerint a rendszerhez egy szintén a testünkre vetíthető virtuális egér is tartozna.

Ma már számos olyan eszköz kapható, amelyek virtuális billentyűzetet használnak, de a Google mérnökei jelentősen továbbfejlesztették ezt a technológiát. Azt egyelőre nem tudni, hogy a cég valóban piacra dobja-e majd ezt az eszközt, de egyik illetékesük azt nyilatkozta, hogy fejlesztőik „komolyan dolgoznak a projekten”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik