Tech

Fontos partnereket szerzett a Twitter

Getty Images
Getty Images

A Twitter megállapodást írt alá az Associated Press (AP) és a Reuters hírügynökségekkel a pontos tájékoztatás jegyében. A cég bejelentése szerint közös projektjük kiszélesíti azt a már folyamatban lévő munkát, amely segíthet egyrészt megmagyarázni, hogy egyes témák miért válnak divatossá a Twitteren, másrészt megbízható forrásokból származó információkat, híreket szállítani és leleplezni a félrevezető tájékoztatást.

A hírügynökségek segítségével biztosítható lesz, hogy valós időben elérhetőek legyenek hiteles információk a frissen felmerülő, legfontosabb beszédtémákban – írja az MTI. Ez különösen fontos lesz ott, ahol „tényeket vitatnak”, vagy amikor a társaság saját kurátori csapatának nincs kellő szakértelme vagy hozzáférése az adott témában készült megbízható jelentésekhez – közölte a Twitter.

A két hírügynökség feladata lesz az is, hogy segítsenek összefüggéseikbe helyezni a széleskörű érdeklődésre számot tartó témákat, köztük azokat, amelyek potenciálisan félretájékoztató információkhoz vezetnek – tették hozzá.

Hazel Baker, a Reuters felhasználók által generált tartalmak hírgyűjtéséért felelős vezetője kijelentette: „a bizalom, a pontosság és a pártatlanság áll a Reuters mindennapi tevékenységének középpontjában”. A megállapodásba foglalt partnerség pénzügyi feltételeit a felek nem hozták nyilvánosságra.

Az AP és a Reuters a Facebooknak is tényállításokat ellenőrző partnere:

Kapcsolódó
Ellenőrizni kezdi a Facebook, hogy milyen valótlanságokat terjesztenek a magyarok
Hzánkban is elindul a Facebook külső tényellenőrző programja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik