Tech

Hamarosan másképp fog kinézni a Facebook

Igazából már meg sem lepődünk, ha Mark Zuckerberg csapata variál valamit a Facebookon, és ideje mindenkinek felkészülni a legújabb változásokra, hiszen egyes felhasználóknál már élesedtek az idővonalat érintő újdonságok.

A Facebook állandóan változik, a legnagyobb közösségi oldal vezetői és fejlesztői folyamatosan dolgoznak azon, hogy – saját bevallásuk szerint – a lehető legjobb és legkorszerűbb élményt nyújtsák a felhasználóknak. Ez néha a hírfolyam megreformálásában jelentkezik, másképp jelennek meg a bejegyzések és az ismerősök posztjai, olykor pedig a külcsínt frissítik a dizájnerek.

Utóbbira kell most is felkészülnie mindenkinek, ugyanis felhasználók szűk csoportjának már elkezdett megváltozni a Facebook felülete. Hatalmas átalakulásokra persze nem kell számítani – legalábbis egyelőre –, ugyanis csak arról van szó, hogy a hírfolyamban, a profilunkon és a különböző oldalakon megváltozik a profilkép, a kommentmező és a különböző ikonok megjelenítése.

Forrás: Facebook

Úgy tűnik, hogy a legnagyobb közösségi oldal elindul a lekerekített objektumok irányába, ugyanis a „kéretlen tesztereknél” már kör alakban jelenik meg a felhasználók és oldalak profilképe, és a kommentmező sem a szokásos téglalap többé.

Ezzel együtt megváltoztak a komment írásakor használható kiegészítések (hangulatjelek, matricák, gifek) ikonjai, és like/komment/megosztás szentháromság is új dizájnt kapott, ráadásul a mostani balra igazított elrendezés helyett már középre vannak pozicionálva minden egyes poszt alatt.

Hogy ez egy nagyobb átalakítás része, vagy a Facebook csak faragott kicsit a régi megoldáson, azt még nem tudjuk, de jobb, ha mindenki elkezd hozzászokni a lekerekített megoldásokhoz, hiszen szinte biztos, hogy pár héten belül már mindnyájunknál így fog kinézni a közösségi oldal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik