Tech

Van egy csevegő, amit többen használnak, mint a Messengert

Átlépte a napi egymilliárd aktív felhasználót a WhatsApp, felhasználói bázisának 76 százaléka lép be naponta a csevegőbe. Ezzel lekörözi a Facebook másik csevegőjét, a Messengert is, a Snapchat pedig kullog mögöttük.

Mérföldkőhöz érkezett a Facebook által birtokolt WhatsApp, már több mint egymilliárdan használják naponta aktívan. Havi szinten pedig 1,3 milliárdan veszik elő a programot, ami azt jelenti, hogy a felhasználói bázis 76 százaléka annyira elkötelezett, hogy minden nap belép.

A csevegőn belül naponta 55 milliárd üzenetet küldenek, köztük 4,5 milliárd fotót és egymilliárd videót.

Összehasonlításképp: a Snapchatnek 166 millió aktív napi felhasználója van, míg a Facebook másik csevegője, a Messenger épp 1,2 milliárd havi aktív felhasználónál jár.

Két csevegőjével együtt a közösségi óriás így leveri a konkurens Snapchatet, aminek egyre több funkcióját másolja át saját szolgáltatásaiba, elég csak az Instagramba és a Messengerbe is bekerült Stories (napom) módra gondolni.

A WhatsApp elképesztően gyors ütemben nőtte ki magát, miután a Facebook 2014-ben felvásárolta. Akkoriban még 350 millió napi aktív felhasználóval rendelkezett a szolgáltatás, és 2016-ra sikerült elérni a havi egymilliárdot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik