Tech

Nem mindenki örülhet az idei Assassin’s Creednek

Két évnyi szünet után idén októberben újabb résszel bővül a 2007-ben indult Assassin’s Creed-széria, viszont a Ubisoft nem minden platformra jelenteti meg az Egyiptomban játszódó új epizódot.

A Ubisoft hivatalosan az idei E3 játékexpón rántotta le a leplet az Assassin’s Creed-játéksorozat legújabb részéről, ami az Origins alcímet kapta, és Egyiptomba repíti a játékosokat. Ahogy azt a cím is sugallja, az új AC előzmény lesz az eddigi részekhez, és az asszasszin testvériség megalakulásának lehetünk a tanúi, méghozzá a Bayek névre keresztelt főszereplő történetén keresztül.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a játék meg fog jelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, azonban a Nintendo Switch-es változatról eddig semmit nem lehetett hallani. A találgatásoknak viszont vége, hiszen a fejlesztés egyik vezetője, Ashraf Ismail egy interjúban leszögezte, hogy a Nintendo új konzoljára nem jelenik meg az Assassin’s Creed Origins.

Xbox One-os, Xbox One X-es, PS4-es, PS4 Prós és PC-s változatok kerülnek a boltokba. A terveink között nem szerepel Switches megjelenés.”

Habár a Nintendo Switch kifejezetten népszerű a játékosok körében, ez egyelőre nem feltétlenül érdekli a nagyobb kiadókat: a Ubisoft mellett az Activision is úgy döntött, hogy az idei egyik legfontosabb címét, a Call of Duty WWII-t nem adja ki a japánok hibrid játékgépére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik