A Facebook logo is seen on various electronic devices on 28 March, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Tech

Átalakulhat a Facebook egyik legfontosabb funkciója

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

tech-újságíró. 2017. 06. 13. 14:35

A közösségi oldal nevéhez hűen elkezd komolyan fókuszálni az online közösségek építésére, azon belül is a csoportokra. Már tesztelik azt, hogyan alakítanák át teljesen a Csoportok funkciót, ezért a mobilappot is átrendezik.
Korábban a témában:

Pár iOS-es felhasználónak feltűnt, hogy teljesen máshol találják a csoportokat a Facebook mobilappjában.

Ez nem véletlen: a közösségi oldal a jövőben jobban szeretne fókuszálni az online közösségekre, ezért a funkció elérhetőségét is átrendezik az appon belül. A Csoportok szekció egy dedikált ikont kap a Beállítások és Értesítések sávjában, így jobban a felhasználó szeme elé kerül.

Az ikont lenyitva a Csoportok fül az app közepén jelenik meg, három fő füllel, felettük pedig egy keresősávval. Az első a Felfedezés (Discover), ami alatt ajánlásokat kapunk olyan további csoportokra, ami az érdeklődési körünk alapján érdekelhet minket. Ezeket kategóriákba rendezve (Étel, Sport, Zene) találjuk. Továbbá azokat a közösségeket is listázza, amelyeknek barátaink már tagjai.

A Csoportokon belüli harmadik fülön pedig saját csoportot nyithatunk, illetve kezelhetjük azokat. Ezt egyelőre csak a felhasználók szűk köre teszteli, kérdéses, hogy mikor kerül be élesben.

Forrás: Facebook

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója szerint a csoportok (legyen szó olyan privát, vagy nyitott közösségekről, amik egy adott érdeklődési körre épülnek) nagy szerepet játszhatnak a közösségi oldal növekedésében, és sokkal jobban szeretnének fókuszálni az online közösségépítésre, ami a Facebook egyik hajtóerejévé válhat.

Februárban írt 6000 szavas esszéjében is megemlítette ennek fontosságát a Facebook-atya.

„Több mint egymilliárd aktív tagja van a facebookos csoportoknak, de sokan nem keresnek maguktól csoportokat – barátok hívják meg őket, vagy a Facebook ajánlja. Ha tudunk fejleszteni az ajánlórendszerünkön, és értékes közösségeken keresztül kötjük össze az embereket, erősíthetjük a közösségi szerkezetet.”

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.