Tech

Telenor: érint minket a támadás, de időben elkaptuk

Már 74 ország intézményeit érinti a pénteken indult zsarolóvírusos támadáshullám, ami a brit egészségügyi rendszer összeomlásával kezdődött. Egy külföldi portál értesülései szerint magyar érintettség is van, a Telenornál pénteken kikapcsoltatták a dolgozók számítógépeit.

Kerestük az ügyben a Telenort, akik kérdésünkre megerősítették a hírt, hogy a Telenor Magyarország is érintett az ügyben. Mint közölték, a szolgáltatót is érintette a zsarolóvírusos támadás, de  az informatikai kollégák időben észlelték a jelenséget, és sikerült kordában tartani.

Jelenlegi információink szerint az ügyfelek ebből semmit nem érzékeltek, nem történt akadás vagy leállás a szolgáltató hálózatán.

A Bleepingcomputers belsős forrásokra hivatkozva azt írta, a cég SMS-ben küldött ki figyelmeztetést dolgozóinak a nap során, hogy kapcsolják ki számítógépeiket, vagy kapcsolódjanak le a belsős VPN-hálózatról. A Telenor egy névtelenül nyilatkozó kollégája kérdésünkre ezt is megerősítette, valóban le kellett kapcsolják azonnal a rendszert, ahogy azt a brit egészségügyi dolgozók is tették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik