Tech esport

A McLaren videojátékosok között keres új pilótát

A McLaren Forma-1-es csapat bejelentette, hogy elindítja a World’s Fastest Gamer névre hallgató globális versenyét, melynek fődíja a legjobb meló, amit egy szimulátor-rajongó csak el tud képzelni.

A McLaren az első olyan Formula-1-es csapat, ami belép az esport, azaz a versenyszerűen űzött videojátékok világába. A Fernando Alonsóval és Stoffel Vandoorne-nal versenyző istálló a ma jelentette be, hogy elindítja a World’s Fastets Gamer (A világ leggyorsabb játékosa) névre hallgató versenysorozatát a virtuális versenyzők számára, melynek nyereménye az e-sport történetének legjobb állása: az első helyezett a McLaren hivatalos szimulátor pilótája lesz.

A verseny szervezésében és lebonyolításában a McLaren mellett szerepet vállal a gamer perifériák területén több éves szakértelemmel rendelkező Logitech, a virtuális versenyek világában hihetetlenül népszerű GT Academy alapítója, Darren Cox, partnerként pedig a GIVEMESPORT portál és a Sparco csatlakozik a World’s Fastest Gamer-hez.

Az aspiránsoknak különböző versenyeken kell majd összemérniük a tudásukat, és a legjobbak legjobbikának a McLaren egy éves szerződést ajánl. A nyertes együtt dolgozhat a csapat mérnökeivel a McLaren Technológiai Központban, és világszerte a versenypályákon, virtuális pilótaként segítheti az istállót, hogy a lehető legjobb gépet rakják a Forma-1-ben versenyző Alonso és Vandoorne alá.

Forrás: Europress

Az „e-sport legjobb állásá”-ért folyó küzdelmet bárki nyomon követheti majd egy dedikált YouTube-csatornán, illetve a McLaren közösségi média felületein. Hat nemzetközi versenyzőt esport- és Forma-1-szakértők fognak kiválasztani, míg további négy játékos az idén nyáron esedékes kvalifikációs versenyek során kerülhet be a végső tízbe.

A nagy fináléra idén ősszel kerül sor a McLaren Technológiai Központban, ahol a tíz szerencsésnek nemcsak virtuális versenyek során kell bizonyítania a rátermettségét, de demonstrálniuk kell, hogy van némi lövésük a mérnöki munkához, képesek csapatban dolgozni, továbbá meg kell mutatniuk, hogy fizikálisan és mentálisan is alkalmasak a különleges pozícióra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik