Tech

Vegyen szeretteinek karácsonyra robotmadarat!

Azt hitte, hogy minden drón ronda és zörög, mint egy leszakadt kipufogójú Trabant? Óriási tévedés, a bizonyítékát pedig akár a karácsonyfa alá is teheti.

A legjobb kütyüket áruló ThinkGeek és a Laughing Squid online boltjaiban a nyár folyamán bukkant fel a galambméretű, okostelefonnal irányítható Bionic Bird, amit egy feltöltéssel nyolc percen át röptethetünk a kertben, a Duna-parton, vagy a Városligetben anélkül, hogy egy sasszemű közterület-felügyelő lecsaphatna ránk (a jövőre életbe lépő szigorú szabályozás miatt akár súlyos pénzeket is legombolva rólunk), hiszen az eszköz távolról leginkább átlagos városi madárnak tűnhet.

Az alig száz dollárért (30 ezer forint) megvásárolható, kissé talán varrógéphangú drón alacsony töltöttségnél visszatér az indítási helyére lerakott apró tojásra, melyből tíz alkalommal képes magát újratölteni, így egy délután alatt közel másfél órán át is röptethetjük a Bionic Bird-öt.

ivvp_bionic_bird_charge

A madár nem rendelkezik beépített kamerával, és apró súlya miatt sajnos semmit nem tudunk csatlakoztatni rá, de ez kit érdekel, ha egyszer ott a kezünkben egy igazi madárként viselkedő robot, amit szabadon irányíthatunk?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik