Tech

Ezzel a fegyverrel lelőheted a drónokat az égről

24.hu
24.hu

2016. 11. 30. 10:01

Úgy szedhetjük le vele a zümmögő és kíváncsiskodó drónokat, hogy közben igazi akcióhősnek érezhetjük magunkat. Viszont akár még börtönbe is kerülhetünk miatta.

A drónok egyre komolyabb szerephez jutnak a hétköznapokban, hiszen már néhány ezer forintért is lehet kapni olyat, ami a repülésen kívül mást nem tud, de aki kicsit többet szán rá, az akár olyan helyekre is bekukkanthat, ahová egyébként nem tudna eljutni. Nem véletlen, hogy igény támadt a drónok leszedésére, hiszen akadnak olyan objektumok, ahol tényleg nem kívánatosak a kíváncsi szemek, míg a repterek esetében leginkább a balesetek elkerülése az elsődleges szempont, hisze egyetlen nyamvadt drón emberek százainak halálát okozhatja.

Éppen ezért több kezdeményezés is született a drónok ártalmatlanítására, így akadnak egészen természetközeli megoldások, míg mások inkább abban bíznak, hogy a technika segítségével szedik le az égből ezeket a zümmögő szerkezeteket.  A DroneGun biztos, hogy bárkiből előhozza a benne lakozó Rambót, miközben rendkívül hatásosnak tűnik az elsődleges feladatát illetően.

Kinézetre ugyanis ez egy jól megtermett puska, amit csak ráirányítunk a bizzegő minihelikopterre, meghúzzuk a ravaszt, az pedig már meg is adja magát.

A DroneShield által gyártott fegyver mindössze annyit tesz, hogy blokkolja a drónhoz érkező jelet, miközben arra készteti, hogy landoljon, vagy ha kicsit jobb fejek szeretnénk lenni, akár vissza is küldhetjük a gazdájához. A gyártó szerint akár 2 kilométerről is hatásos lehet az eszköz, bár ebben az esetben érdekesnek tűnik a célra tartás, de biztosan megoldható, ahogy ezt már videón is demonstrálják.

A dolognak csak egyetlen buktatója van: a módszer egyelőre nem egészen legális. A DroneShield azt írja a weboldalán, hogy az Egyesült Államokban a szövetségi törvény tiltja a használatát, mivel a működése a jel blokkolásán alapul, márpedig az ilyen dolgok arrafelé illegálisak. Legalábbis a hétköznapi polgárok számára.

Szóval jó ötlet, hogy van már ilyesmi, és talán még alkalmas is arra, amire kitalálták, csak éppen ha valaki egy ilyennel szed le drónt, akkor könnyen a bíróságon találja magát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.