Tech

Végre kiderült, lesz-e Apple-autó

24.hu
24.hu

2016. 12. 05. 09:01

Az Apple végre megszólalt a témában, és bár sok konkrétumot nem mondott, az azért kiderült, jön-e a sokak által várt iCar.

Az Apple autójáról az elmúlt években rengeteg hírt lehetett hallani, de a cég soha nem erősített meg semmit, az internet sokszínű közössége így valószínűleg jobbra-balra ferdítette a pletykákat. A teljesség igénye nélkül nézzük, mikről olvashattunk az Apple négykerekűjével kapcsolatban a közelmúltban:

Szóval, volt itt megerősítés, tagadás, bizonytalanság, meg úgy egyáltalán, minden.

Most az a hatalmas újdonság, hogy végre maga az Apple is megszólalt a dolgot illetően, és kiderült, hogy bár az önvezető elektromos autó ötletét valóban feladták, de magától a szegmenstől nem kívánnak elszakadni, ezért a szoftverfejlesztésre koncentrálnak. Ezt pedig majd a már meglévő, és talán valamivel tapasztaltabb cégek tudják hasznosítani a saját járműveikben.

Az Apple a levelét megírta

A cupertinói cég ennek tükrében levelet is írt az NHTSA-nak (az amerikai közlekedési hatóságnak), melyben kifejtette, hogy mindenképpen ez a jövő.

Komoly összegeket fektetünk a gépi tanulás és az automatizálás fejlesztésébe, és izgatottak vagyunk a számos területet megreformáló automatizált rendszerek potenciálját illetően, beleértve a közúti szállítást is.

– mondta Steve Kenner, a termékintegritási főnök. Hátttöööö, ez még jelenthet sok mindent, de azért lehet a sorok között olvasni.

Ami biztos: egyelőre nem lesz Apple-logós autó. Bocsánat, kedves iPhone- és Mac-fanok, továbbra is csak annyit lehet tenni, hogy az iPhone csomagolásában található Alma-matricát ragasztjátok a hátsó szélvédőre.

Viszont ami lesz, az valamiféle szoftver. Azt persze még mindig nem tudni, hogy az Apple konkrétan mit fog tenni, miket fejleszt, de az biztos, hogy kérte a hatóságtól az engedélyezési folyamatok egyszerűsítését, illetve azt, hogy kötelezze az ipar többi résztvevőjét a fejlesztési eredményeik megosztására. Ez a szakértők szerint leginkább azt jelentheti, hogy a cég megpróbál valamiféle autós kommunikációs és informatikai szabványt létrehozni, vagy egyeztetni.

Szóval találgatni továbbra is lehet, de innentől kezdve nem azt, hogy lesz-e Apple-autó, hanem ilyesmiket:

  • Olyan szoftvert készítene az Apple, amivel bármilyen új autó rendszeréhez azonnal csatlakozik az iPhone?
  • Valamilyen autós hardvert fejleszt, amit például úgy csatlakoztathatunk egy szabványos portra a kocsiban, mint a szivargyújtóra a különféle töltőket?
  • Csak annyiról lehet szó, hogy az Apple térképszoftverét próbálja benyomni az autógyártókhoz, hogy ezt telepítsék az új járművekbe?
  • Zblorg?

Tudjuk, sikerült megint egy csomó kérdéssel zárni a cikket, de ezek legalább új kérdések, az eddigieket viszont megválaszoltuk. Aztán meglátjuk, 1-2 év múlva mi lesz “almás” az autókban, és visszatérünk a dologra.

Forrás: Ubergizmo

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Iraqi security forces arrest suspected militants of the al Qaeda-linked Islamic State in Iraq and the Levant (ISIL) during a raid and weapons search operation in Hawija April 24, 2014. The operation led to the arrest of wanted figures and the seizing of various weapons and ammunition, according to an Iraqi security forces officer.   REUTERS/Yahya Ahmad (IRAQ - Tags: CIVIL UNREST POLITICS)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.