Tech

Lehet, hogy mégsem lesz önvezető Apple-autó

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 09. 12. 10:01

Az Apple autója csupa titok, hiszen mindenki beszél róla, de senki sem tud semmit azon kívül, hogy valahol éppen készítik, és talán önvezető is lesz. Vagyis ez utóbbi már egyáltalán nem biztos, mert ennek ellentmondó híreket szellőztetett meg a New York Times.

Az ismert sajtóorgánum úgy tudja, hogy az Apple a projekt egyes részeit egyszerűen leállította, és emberek tucatjainak mutatott ajtót, akik eddig ott dolgoztak. Ennek a stopnak esett áldozatul az önvezetős rész is, ám azt érdemes megemlíteni, hogy a Times sem fedte fel, hogy honnan vannak az információi, csak annyit közölt, hogy ismeretlen forrásokból értesült a fejleményekről.

Talán nem meglepő, hogy a pénteken megszellőztetett érdekességekre az Apple egyetlen szóval sem reagált, ellenben azt is ki kell emelni, hogy nem ezek az első negatív hírek a Project Titan névvel illetett autós projektről (amit amúgy az almás vállalat sosem erősített meg). Egy évvel ezelőtt még arról lehetett hallani, hogy egy halom mérnököt szerződtetettek, akik mind ezen a munkán mesterkednek majd, ám azóta többen is otthagyták a céget, így például Johann Jungwirth, aki dolgozott a Mercedesnél, de az Apple-höz már a VW-től érkezett. Illetve ugyanígy tett Steve Zadesky is, aki a Fordtól került a cupertinói cég alkalmazásába.

Az önvezető autók területén egyébként is egyre inkább élesedik a harc, hiszen olyan csapatok vannak a pályán, mint a Google, a Tesla, az Uber, és a Ford. A New York Times beszámolója azonban egyúttal azt is említi, hogy az Apple már több, teljesen önjáró autót is tesztel zárt környezetben, így meglehet, hogy most csak a Project Titan átmeneti jegeléséről van szó.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.