Tech

Ezzel a fegyverrel lelőheted a drónokat az égről

24.hu
24.hu

2016. 11. 30. 10:01

Úgy szedhetjük le vele a zümmögő és kíváncsiskodó drónokat, hogy közben igazi akcióhősnek érezhetjük magunkat. Viszont akár még börtönbe is kerülhetünk miatta.

A drónok egyre komolyabb szerephez jutnak a hétköznapokban, hiszen már néhány ezer forintért is lehet kapni olyat, ami a repülésen kívül mást nem tud, de aki kicsit többet szán rá, az akár olyan helyekre is bekukkanthat, ahová egyébként nem tudna eljutni. Nem véletlen, hogy igény támadt a drónok leszedésére, hiszen akadnak olyan objektumok, ahol tényleg nem kívánatosak a kíváncsi szemek, míg a repterek esetében leginkább a balesetek elkerülése az elsődleges szempont, hisze egyetlen nyamvadt drón emberek százainak halálát okozhatja.

Éppen ezért több kezdeményezés is született a drónok ártalmatlanítására, így akadnak egészen természetközeli megoldások, míg mások inkább abban bíznak, hogy a technika segítségével szedik le az égből ezeket a zümmögő szerkezeteket.  A DroneGun biztos, hogy bárkiből előhozza a benne lakozó Rambót, miközben rendkívül hatásosnak tűnik az elsődleges feladatát illetően.

Kinézetre ugyanis ez egy jól megtermett puska, amit csak ráirányítunk a bizzegő minihelikopterre, meghúzzuk a ravaszt, az pedig már meg is adja magát.

A DroneShield által gyártott fegyver mindössze annyit tesz, hogy blokkolja a drónhoz érkező jelet, miközben arra készteti, hogy landoljon, vagy ha kicsit jobb fejek szeretnénk lenni, akár vissza is küldhetjük a gazdájához. A gyártó szerint akár 2 kilométerről is hatásos lehet az eszköz, bár ebben az esetben érdekesnek tűnik a célra tartás, de biztosan megoldható, ahogy ezt már videón is demonstrálják.

A dolognak csak egyetlen buktatója van: a módszer egyelőre nem egészen legális. A DroneShield azt írja a weboldalán, hogy az Egyesült Államokban a szövetségi törvény tiltja a használatát, mivel a működése a jel blokkolásán alapul, márpedig az ilyen dolgok arrafelé illegálisak. Legalábbis a hétköznapi polgárok számára.

Szóval jó ötlet, hogy van már ilyesmi, és talán még alkalmas is arra, amire kitalálták, csak éppen ha valaki egy ilyennel szed le drónt, akkor könnyen a bíróságon találja magát.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.