Tech

Élőben közvetítette, ahogy menekül a zsaruk elől – videó

Különösebben nem zaklatta fel a hajsza a rendőrautót elkötő férfit.

Sok különleges használatát láttuk már a Facebook Live funkciójának, de olyat, mint amit John Pinney bemutatott, még soha. Az oklahomai férfi épp rendőrök elől menekült és közben jelentkezett be élőben. És most következzenek a részletek.

Október 31-én este 8 körül Tulsa városában egy rendőrtiszt – bizonyos Steve Stolz – beült egy kávéra. Bizonyára úgy gondolta, hogy egy járőrautóhoz senki nem mer hozzányúlni, így a slusszkulcsot a kocsiban hagyta.

Ekkor jött a fentebb említett John Pinney, aki beszállt az autóba, és elhajtott.

A CBS beszámolója szerint egy nő nem sokkal ezután riasztotta a 911-es segélyhívó számot, azzal, hogy egy férfi kiszólt neki egy rendőrautóból, hogy elvigye-e egy körre. A hölgy elutasította az ajánlatot.

Pinneyt negyven percen át üldözték a rendőrök, olykor 190 km/h-s sebességgel száguldva.

A férfi eközben tovább rontott – amúgy sem túl előnyös – helyzetén: a rendőrautóban talált tabletről bejelentkezett a Facebookra és élőben közvetítette, hogy épp menekül a zsaruk elől. (Így akkor is el tudták volna kapni, ha történetesen nincsenek a nyomában.)

Az élő videókból (négyszer is bejelentkezett) kiderült, hogy Pinney csodálatosan érezte magát a kocsiban: hallgatta a rádiót, énekelt is, közben néha kereste a szirénát.

Aztán, ahogy várható volt, elkapták, letartóztatták. Hogy a felelőtlen zsaru ellen indul-e eljárás, még nem tisztázott, mindenesetre Steve Stolz rendőrtiszt minden bűnözőt arra biztatott, hogy bűncselekmény elkövetése közben használják a Facebook Live-ot, mert ezzel jelentősen megkönnyítik a nyomozók dolgát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik