Tech

Lebuktatta az új MacBook gépeit az Apple

Még egy nap van hátra a hivatalos Apple bejelentésig, a cég véletlenül mégis megmutatta, milyenek lesznek hipszterek idei kedvenc laptopjai.

Bár az Apple folyamatosan igyekszik szigorúan odafigyelni arra, hogy új bejelentéseiről az esemény első pillanatáig semmilyen valódi információ ne juthasson ki a világba, néha belefut egy-egy bakiba. Most például egyik saját termékével sikerült leleplezni a másikat.

A Mac OS operációs rendszer legújabb frissítésében ugyanis élelmes adatbányászok találtak pár képet az új MacBookokról, amik pedig csak holnap, magyar idő szerint késő délután mutatkoznak be. Ezeket a fotókat elvileg az új számítógépek használatára oktató segéd tartalmazza, de mivel idő előtt kiturkálták belőle a képeket, már most bizonyítást nyert néhány korábban megszellőztetett információ.

macbook-leleplezes-02

A gépeken valóban látszik a billentyűzet fölött, a kijelző elé helyezett OLED-csík, amely egyrészt egy külön kijelzőként szolgál (ezen láthatjuk például a töltöttség állapotát, az időt, vagy egyes alkalmazások gyors értesítéseit), másrészt pedig az új iPhone-okhoz hasonló ujjlenyomat-olvasót is tartalmaz, amellyel akár az Apple Pay rendszerében is azonosíthatjuk magunkat.

Már csak azt nem tudjuk, pontosan milyen méretekre számíthatunk az új MacBookoktól, mivel a képek mind fölülről ábrázolják a gépeket, tehát egyedül annak igazolása marad holnapra, miszerint a frissített laptop-család valóban jóval vékonyabb lesz-e az elődeinél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik