Tech

Még jobb lett az okosórák legjobbika

A Pebble 2 két verzióban jön, aminek az aktívan sportolók fognak örülni legjobban.

A Pebble volt az okosóra dili elindítója, a legelső olyan próbálkozás a területen, ami használható terméket tudott kitermelni. A Kickstarteren indult és ott taroló projekt legnagyobb erőssége abban rejlett (és rejlik most is), hogy a kijelzője és a relatív visszafogott tudása miatt csak hetente egyszer kellett tölteni és nem volt túl drága.

A sokadik folytatás

A piac azóta meglódult, boldog-boldogtalan okosórát gyárt, jó, de inkább rossz termékekkel van tele a piac, ami a Pebble-t is arra sarkallta, hogy újabb és újabb modelleket toljon ki. Mostanra egy kicsit nehéz is eligazodni közöttük, mivel van fémházas, színes kijelzős, kerek, fémből készült, színes és kerek kijelzős, és ezek mindenféle kombinációja.

A cég most visszanyúl a gyökerekhez, mivel jön a Pebble 2, illetve annak butított, SE jelű verziója.

A dizájn az eredeti Pebble-t idézi, a nagy újdonság pedig az vele kapcsolatban, hogy kapott végre pulzusmérőt. Az óra ezen felül naplózza a testmozgásunkat, figyeli az alvásciklusokat, az adatokat pedig betölti az Apple Health, illetve Google Fit appokba. Új az is, hogy kapott mikrofont, lehet neki szöveget diktálni (a beérkezett üzeneteket megválaszolva ezzel), és ott vannak persze a megszokott értesítési, illetve alkalmazás-vezérlési, zenelejátszási funkciók is.

Hetente egyszer elég tölteni

Aki úszás közben sem venné le, megteheti, mivel 30 méterig vízálló. Az ePaper LCD monokróm, de éles, napfényben is jól leolvasható képet ad, és alig fogyaszt, így egy hétig könnyedén bírja töltés nélkül. Ehhez képest a Pebble SE annyival tud kevesebbet, hogy kimaradt belőle a szívritmus mérő, így valamivel olcsóbb.

Pebble_2

A Pebble 2 öt színben lesz elérhető, előrendelést már le lehet rá adni 129 eurós áron (kb. 40 ezer Ft), a Pebble SE pedig egy színben (Jet Black, hoppá) kerül a piacra 100 euróért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik