Tech

Tetszhalott állapotból hozzák vissza a webkamerát

A Logitech négy év elteltével úgy gondolta, hogy ismét szükség lehet egy ilyen kamerára.

Kicsit nehezen hihető, de valóban így van: a téma nagy szakértője és specialistája 2012 óta nem jelentkezett új webkamerával. Ennek nyilván megvannak az okai, ami ebben az esetben végtelenül prózai. Az emberek évek óta leálltak a különálló kamerák vásárlásáról, hiszen már otthon is szinte mindenki laptopon dolgozik, amelyek beépítve tartalmazzák az objektívet.

Nekifutnak még egyszer

A másik ok az lehet, hogy a pár éve megvett kamerák a legtöbb esetben ma is tökéletesen kiszolgálják az igényeket,

kivéve, ha fel nem tűnik egy olyan új cél, amire már egy kicsit jobb minőségre van szükség. Ez időközben meg is történt, hiszen a játékokat, illetve egyéb tartalmakat élőben, vagy akár felvételről közvetítő streamerek egyik legfontosabb eszköze a kamera.

A Logitech ezt vette észre, így ennek jegyében dobta piacra a HD Pro Webcam C922-őt, amivel elsősorban az önmagukat már-már tervszerűen videózó felhasználókat célozzák. Ennek megfelelően 1080p és 720p felbontásban készít valószínűleg kiváló minőségű felvételeket 30, illetve 60 fps mellett, sztereóban rögzíti az elhangzottakat, és kompatibilis minden olyan klienssel, amit videótelefonáláshoz kínálnak.

Logitech_webcam_pro

A C922 a monitor szélére rögzíthető, de a Logitech csomagol hozzá egy kis tripodot (állvány) is, amivel ott állítható fel a mini stúdió, ahol éppen szükséges.

Effektív effektek

A hardver mellé még egy szoftver is belefér a pakkba: az XSplit abban segít a streamereknek, hogy az éppen futó játékból származó, dinamikus hátteret húzzon fel az illető mögé, amihez az szükséges, hogy az alkalmazás automatikusan felismerje és elválassza a közvetítőt a körülötte lévő tárgyaktól, illetve háttértől. Annyira azért nem nagylelkű a Logitech, hogy a szoftvert örökbe meg is kapja a vásárló, ezért az XSplit teljes verziója három hónapon át használható fel, ami után mindenki eldöntheti, hogy megvásárolja-e vagy sem.

A Twitch, illetve a YouTube élő közvetítéseinek előretörésével valószínűleg van keresnivalója egy ilyen terméknek, így aki arról álmodik, hogy ő lesz a következő PewDiePie, vagy Szirmai Gergely, annak 100 dollárt kell áldoznia ezért a webkameráért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik