Tech kékhalál

Újabb fatális hiba a frissített Windows 10-nél

Újabb kellemetlenség a Windows 10 évfordulós frissítése körül, aminek a vége a jól ismert, de sosem szeretett kék halál.

Csak nem akar véget érni a Windows 10 Anniversary frissítés által okozott kalamajkák sora. Nem is olyan régen millióknak kellett azzal szembesülniük, hogy a Microsoft saját alkalmazása, a Skype használata közben a webkamera egyszerűen lefagyott, akár valami névtelen dzsunkatípusról, akár Logitechről volt szó. És mint tudjuk, a baj nem jár egyedül, így most újabb elégtelent lehet felvésni a Windows frissítés neve mellé.

Felhasználók tucatjai szembesültek azzal, hogy az operációs rendszer abban a pillanatban összeomlott, amint e-book olvasót csatlakoztattak rá, és ahelyett, hogy végezhették volna a kívánt műveletet, jött a szomorú szmájlis kék halál. A hiba csak a Windows 10 Anniversary update után jelentkezik, és leginkább az Amazon Paperwhite és Voyage tulajdonosokat érinti, akik így sem tölteni, sem fájlműveleteket végrehajtani nem tudnak USB-n keresztül.

kek halal

“Kindle Paperwhite-om van már néhány éve, és soha nem volt vele semmilyen bajom az USB csatlakozással. Ám a legutóbbi Windows 10 frissítés után a gépem állandóan kék halált dob, és újraindítást követel, ahányszor csak rádugom a Kindle-t”, írja egy Pooka nevű felhasználó a Ten Forums egyik problémamegoldó rinyatopikjában. Többen is hasonlóról számolnak be, míg van, akinek azért nagyon rossz a jelenség, mert nem tud fontos pdf-fájlokat másolni az iskolás fia eszközére.

Vannak, akiknek az jön be, hogy nem húzzák ki az e-book olvasót, hanem bedugott állapotban indítják újra a gépet, és ekkor normális működés tapasztalható, ám amint kihúzzák, és újra csatlakoztatják, újfent jön a kékség. Ettől is szép a számítástechnika, hogy ily szerteágazó hibákat tud produkálni, ezáltal hozva egymáshoz közelebb a fejlesztőket és a felhasználókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik