Tech

Nagyon gáz a kínai Pokémon Go hamisítvány

Oké, mindennek van távol-keleti másolata, de a Pokémon Go klón láttán az is igaz, hogy mindennek van határa.

Kínából láttunk már jönni hamisított iPhone-t, aranyórát, sportcipőt, meg tulajdonképpen minden egyebet, amit csak el lehet képzelni. Épp ezért nem csodálkozunk, hogy a Pokémon Go-nak is kijött egy hipercsúf és kissé érthetetlen klónja.

Az egyszerű és frappáns nevű  Rejected Games: FPS Adventure & Sport Simulation Adventure által készített játék neve Ball Practice for Pokemon GO, és már töltheti is Google Play-ről mindenki, aki kellő bátorsággal rendelkezik. A cím ellenére persze a leírásban gyorsan leszögezik, hogy sem a játék, sem a fejlesztők nem állnak semmilyen kapcsolatban a Pokémon Go-val, vagy annak jogi tulajdonosaival. Naná.

Mindenesetre a játék azt hirdeti, hogy ezzel lehet “gyakorolni” a pokémonvadászatra. Ehhez pedig felkértek valamilyen botcsinálta grafikust, aki fogta a Niantic világsikerű játékát, és átrajzolta nagyjából egy elsőéves grafikus hallgató szintjén.

Van benne például gonosz kisteknős szöszvirággal a fején:

pokemon-hamisitvany-002

Meg lufifejű, narancssárga ufó:

pokemon-hamisitvany-003

Valamint agyhalott zombimedve:

pokemon-hamisitvany-004

Kíváncsiak vagyunk, mennyi ideig bírja az app, mielőtt lecsapnak rá a Pokémon Go jogtulajdonosai. Mindenesetre addig sem segít sokat a sok egycsillagos értékelés. Az első verzió óta egyébként mára valamelyest reszeltek a grafikán, de a plágium akkor is plágium marad.

Érdekes viszont, hogy pont most bukkant elő egy koreai játékfejlesztő cég, akik azt állítják, a Pokémon Go az ő játékukat másolta le. A 2011-ben, csak Dél-Koreában megjelent Olleh Catch Catch egyébként valóban hasonló játékmenettel bír, szintén valós utcatérképeken kell megtalálni kis lényecskéket. Íme az ő játékuk:

pokemon-hamisitvany-005

Ha kinézetben nem is ugyanaz, lényegében mégis nagyon hasonlít. Mindenesetre azóta a Pokémon Go akkorát kaszált, hogy ha a koreai fejlesztők perre mennek, a Niantic akár zsebből is kifizeti nekik a fájdalomdíjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik