Tech

Kiderült, mivel árasztaná el a Facebookunkat Zuckerberg

Még csak teszteli a Facebook az új trükköt, amivel hírekkel töltené meg a hírfolyamot, a név kötelez, ugye.

A Twitteren kiszivárgott képek szerint olyan alapvető változásokat készül létrehozni a Facebook a newsfeeden. A Mashable azt írja, a belépés után minket köszöntő mobilos felületen el fognak uralkodni a hírek. Kapunk majd választható topikokat, pl. Világ, Sport, Kaja, de válaszható opció lesz a klasszikus hírfolyam is a jóhaverünk új nyulas fotóival és a szülinapi köszöntésekkel.

A Facebook elismerte, hogy új hírfolyamot tesztel, de kiemelték, ez még csak teszt, nem tudni, mikor és miként élesítik majd.

A Facebook egyik szóvivője azt írta indoklásként, hogy sok megkeresést kaptak a közösségi oldal felhasználóitól, hogy több tematikus hírt olvasnának a Facebookon. Ezért elkezdték tesztelni pár useren, hogy tematikusan választhassanak, mi jelenik meg a Facebookjukon. A “rovatok” a képernyő alján fognak megjelenni, itt lehet majd rájuk taperolni vagy jobbra-balra sodorgatni őket. Ki is lehet iktatni bizonyos tematikákat majd.

A cél persze részben az, hogy a Twitteren vagy Google Newson híreket fogyasztó népek inkább a Facebookon tegyék ezt. Kritikusok szerint ezzel egy híroldalnak fog kinézni az egész site, nem egy személyes térnek, mint amilyen eddig volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik