Tech

Facebookon adják-veszik fegyvereiket a terroristák

Míg a legtöbben a kinőtt babakelengyét, vagy esetleg a régi autót árulják a Facebookon, a terroristák onnan szerzik be a fegyvereiket.

A Facebook kellően nagy ahhoz, hogy könnyedén el lehessen rejtőzni rajta, és erről nem is olyan régen írtunk a pedofilok vonatkozásában, akik viszonylag könnyen tudnak egymással kommunikálni a titkos csoportjaikon keresztül. De a Facebook arra is jó, hogy az emberek eladjanak olyan dolgokat, amikre már nincs szükségük, mások pedig megvegyék ezt, és sokszor így még olcsóbb is, mintha például egy árverős oldalon nézelődnénk.

Ám egy cikk arra hívja fel a figyelmet, hogy nem csak békés emberek árulnak ártalmatlan dolgokat, hanem a közösségi oldal a cserebere felülete az olyan terroristacsoportoknak, mint az ISIS, vagy az Al-Kaida, akik arra használják a közösségi oldalt, hogy fegyvereket adjanak el és vegyenek meg. Egy poszt szerint például az AGS-17 (szovjet érából származó gránátvető) 3800 dollár, míg egy éjjellátó 2900 font. Van, aki egy TOW rakétavetőt kínál eladásra, és azt írja, a fegyver egyenesen a Pentagonból származik, míg másvalaki gyors segítséget kér, imígyen: “Gyorsan, barátaim!  Szükségem lenne egy hangtompítós fegyverre!”.

facebook fegyver arab

Szóval a Facebookon megtalálható minden, a maroklőfegyverektől kezdve a vállról indítható rakétáig, a hozzájuk tartozó munícióval együtt, és bár a közösségi oldal szóvivője szerint mindent eltávolítanak, ami a felhasználási feltételekbe ütközik, de ettől függetlenül úgy néz ki, virágzik az üzlet. Egyébként pont a múlt hónapban jelentette be a Facebook, hogy száműzik a felületükről a magánjellegű fegyverkereskedést, és csak azok maradhatnak, akiknek engedélyük van. Mégis úgy tűnik, a terroristacsoportokat mindez nem érdekli, és továbbra is dzsihádista eBay-nek tekintik a közösségi oldalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik