Tech

Életünkben 3,5 napon át bogozunk fülhallgató-kábeleket

Nem is gondolnánk, hogy mennyi időt pazarlunk madzagok kibogozására. Másvalaki viszont kiszámolta.

Aki sokat ül gép előtt, egy halom idegesítő dologgal találkozhat, mint amilyen az is, hogy a kábelek totál rejtélyes módon tudnak összegabalyodni, aztán rámegyünk a gurulós székkel, és a végén az egész olyan, mint egy madzagokból álló Laokoón-csoport. Mindent kibogozni nem egyszerű feladat, de ki gondolná, hogy kumulált eredményként többnapos vergődés jön ki?

Egy bizonyos Edward Aten nevű személy fogta magát, és jól kiszámolta, hogy életünk folyamán összesen mennyi időt töltünk fülhallgatók kábeleinek ráncba szedésével. Hihetetlen, de az jött ki neki, hogy 3 és fél napnyi időnk megy rá erre az idegesítő folyamatra, bár nem árt, ha a számolási folyamattal is tisztában vagyunk. Edward szerint napi négyszer kell bogozni, amiből három viszonylag gyorsan megy, ellenben eggyel rendesen meg kell küzdeni, tehát az előbbiek nagyjából négy másodpercet vesznek igénybe, míg utóbbi 20 másodperc alatt megy végbe. Mindezt összeadva, egy átlagember átlagéletében az jön ki, hogy összesen 3,5 napon keresztül mást sem csinálunk, csak megpróbáljuk rendbe szedni az összegubancolódott kábeleket. Valójában 3,4666, de innen már simán tudunk felfelé kerekíteni, azon az egy-két órán már nem múlik semmi.

earbuds

Egyébként igen, sokan vannak, akik nem vergődnek napi négyszer a rakoncátlan kábelekkel, vagy ha mégis, akkor nem ennyi időt vesz igénybe, és akkor még nem került szóba az, hogy sokan már vezeték nélküli fülest használnak, ami lényegesen kényelmesebb megoldás, hiszen sokkal egyszerűbb pár havonta elemeket cserélni, mint felbukni, belegabalyodni, kibogozni a kábeleket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik