Tech

Így nézheti meg, ki nem akar a barátja lenni Facebookon

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2016. 01. 18. 13:55

Bejelölt valakit, de azóta se levél, se puszi? Mutatjuk, hogy nézheti meg, ki hagyja önt parkolópályán.

Amikor valaki bejelöl minket Facebookon, azt természetesen azonnal látjuk, és arról is értesítést kapunk, ha mi jelöltünk be valakit, és az illető elfogadja a virtuális közeledésünket. Na de mi van akkor, ha egy kényszeredetten vigyorgós osztálytalálkozó után ismerősnek jelöljük a teljes csapatot, aztán elfeledkezünk a dologról?

A megoldás kifejezetten egyszerű. Elég a Facebook fejlécének jobb oldalán a kapcsolatok ikonra (a két fej-szimbólumra) kattintani, így alapból a minket ismerősnek jelölők listája jelenik meg. A lenyíló fül alján viszont megtalálható egy Összes (vagy angol nyelvet használóknak See All) hivatkozás. Bökjünk erre egy embereset.

Az így megjelenő ablakban még mindig azokat láthatjuk, akik minket jelöltek, és visszaigazolásra várnak. Viszont a lista tetején ott egy kisbetűs hivatkozás a Válaszolhatsz az ismerősnek jelölésekre (Respond to your friend requests) cím alatt. A küldött jelölések megtekintése (View sent requests). Megvan? Most erre kellene egy határozott kattintás.

Itt máris előbukkannak azok a galádok, akiket eddig bármikor ismerősnek jelöltük, de ők azóta sem fogadták ezt el tőlünk. Innentől eldönthetjük, hogy írunk nekik valamilyen üzenetet, vagy az Ismerősnek jelölted (Friend request sent) gomb lenyomására megjelenő menüben egy nagy, megadó sóhajtás kíséretében kiválasztjuk a Jelölés törlése (Cancel request) menüpontot.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 27.
ByeAlex (Márta Alex) lép fel az Élj tisztán! elnevezésű drogellenes világnapi rendezvény gálakoncertjén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2015. június 26-án este.
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.