Tech

Készül a tökéletes ruha virtuális világokhoz

Íme egy példa arra, hogy mivel lehet még valóságosabb a virtuális valóság: a VR szemüveg mellé jön az egész testre visszajelző VR-ruha.

Alighanem erre mondják, hogy “ha egy üzlet beindul…”, hiszen nyakunkon a virtuális valóság az előrendelhető Oculus Rift képében, de az okostelefon-alapú megoldások sincsenek lemaradva, mint amilyen a Google Cardboard, illetve a Samsung Gear VR, továbbá pályán van a PlayStation VR, valamint a HTC Vive. Ám tévedünk, ha azt hisszük, hogy mindezt nem lehet tovább fokozni, ugyanis itt a Tesla Studio startup Teslasuit nevű motyója, ami egy komplett ruha, mely arra hivatott, hogy szinte minden porcikánkban érezzük a játékot.

teslasuit_1

A jelenleg Kickstarter fázisban lévő projekt 250 000 fontot (bő 100 millió forint) kíván összekalapozni a Teslasuit számára, és ha sikerül neki, akkor három kivitelből választhatunk majd, melyek közül az egyik 16, a másik 30, a harmadik pedig 52 csatornás visszajelzést garantál. A kétrészes ruházat neoprén anyagból készül, és neuromuszkuláris elektromos stimulációval dolgozik, ami tulajdonképpen enyhe áramütést jelent, szimulálva azokat a hatásokat, melyek a játékost a játékban érik, legyen szó ütésről, vagy lőfegyver okozta találatról. Kell azonban valami, ami vezérli a ruha működését, így ez az egység kerül a T-Beltbe, vagyis az övbe, ami nem csak a Bluetooth-os agya a szerkezetnek, hanem az akkumulátora is, ami szolid használat mellett akár napokig biztosítja a működést.

teslasuit_2

A Teslasuit a hitelesebb játékélmény érdekében eltérő erősségű impulzusokat tud produkálni, sőt, hőmérséklet-szabályzással is rendelkezik, így nem csak a játékost ért fizikai hatásokat, de az őt körülvevő körülményeket is képes szimulálni. Mindez elég ígéretesen hangzik, de adódik a kérdés, hogy ha a projektre összejön a pénz, és sorozatgyártásba kerülhet a ruha, akkor lesz-e olyan játék, ami támogatja, mert enélkül még annyi értelme sincs, mint egyetlen darab B30-as blokktéglának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik